Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ben een vrouw van 22 en ik gebruik gemiddeld twee keer per jaar XTC of MDMA op een feestje. Wel gebruik ik dan de hele avond. Ik denk dat ik gemiddeld 1 - 1,5 pil neem of zo'n 5 (pink)topjes mdma kristallen. 9 van de 10 keer is het zo dat ik me op het feestje zelf heel goed voel, de dag erna ook, maar die dag daarna gaat het mis. Als ik het feestje op zaterdag heb, ben ik zondag fit en ben ik standaard op maandag na een uur of 2 beroerd. Vaak begint het met dat ik beroerd word, daarna misselijk en warm en vervolgens gooi ik alles eruit. Ik blijf dan zo'n twee/drie dagen overgeven. Ik houd niks binnen, soms zelfs geen water. Na die twee/drie dagen kan ik langzaam beginnen met wat eten en aansterken. Vaak ben ik een ruim een week na het feestje weer beter. Is er iets wat ik kan proberen, zodat ik niet zo ziek wordt na het gebruik ervan? Ik moet zeggen dat ik nog niet heel bewust bezig ben geweest met gezond eten een aantal dagen voor gebruik. Wel vraag ik me af of alleen dat voldoende is om de misselijkheid tegen te gaan. Zijn er andere opties? Of vermoed u dat mijn lichaam er gewoon niet tegen kan? Zijn er dan misschien nog andere soorten drugs die ik zou kunnen proberen? Waarbij de kans klein is dat ik misselijk word? Ik moet erbij zeggen dat ik eigenlijk alles via de mond inneem. Of in pilvorm of in kristalvorm. Daarnaast heb ik ook wel eens een avond MDMA geslikt, waarna ik vervolgens wel een dinsdag dip had, maar prima kon functioneren. Ik ben niet heel ziek geweest en kon gewoon werken. Ook heb ik een keer 3mmc geslikt in capsules. Eén avond ging ik hier prima op, niet misselijk, niets. Een andere dag dat ik 3mmc slikte, werd ik op de dag zelf enorm misselijk (maar de dagen erna weer niet). Deze dag had ik alleen wel drie verschillende gehad, namelijk twee verschillende 3mmc en 1 3cmmc. Mogelijk heeft deze combinatie gezorgd voor misselijkheid? Heeft u tips bij gebruik van XTC? Of raad u het helemaal af? Zijn er dan alternatieven? Andere drugs? Of mogelijk snuiven in plaats van oraal gebruik? Groet, G

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je geeft aan ziek te worden een aantal dagen na gebruik. Wanneer je mdma gebruikt, is dit een flinke aanslag op je lichaam. Je spreek reserves aan. Je lichaam heeft hier de tijd voor nodig om te herstellen. Je bent dan ook vatbaarder voor infecties. Des te hoger je doseert, des te heftiger de klachten daarna. De doseringen die je omschrijft zijn flink. Heb jij je pil laten testen? En weet je hoe zuiver je mdma kristallen zijn? Alleen zo kan je goed doseren. Likjes of hoeveelheden pillen zijn geen maatstaven voor de dosis. Wij hebben een pagina geschreven over tips bij xtc (dus mdma). Op die manier verminder je de risico's en de kans op jouw klachten. Maar wil je geen risico lopen gebruik dan niet. Het lijkt erop dat je veel te hoog en te vaak doseert dus het eerste wat je zou moeten proberen na je minimale rustperiode van 2 maanden geen XTC is lager doseren; niet meer dan 1 a 1,5 mg MDMA per kg lichaamsgewicht totaal.

3mmc is een andere drug en dus niet te vergelijken met mdma. 3mmc heeft andere risico's. Maar welke weten wij nog niet goed. Hier is namelijk geen onderzoek naar gedaan. Gebruik je 3mmc ben jij je eigen proefkonijn.

Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Heb je toch nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

21 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG