Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb eergisteren geconstateerd dat ik een blaasontsteking had en ben begonnen aan een antibioticakuur. De antibiotica heet Furadantine en ik moet 3 pilletjes per dag nemen voor drie dagen lang. Rond 20u vanavond en 1u 's nachts moet ik dus mijn laatste 2 pilletjes nemen. Ik heb geen last meer van symptomen. Nu zou ik vanavond naar een feestje gaan en xtc of mdma gebruiken. Wat zijn de risico's die aan deze combi verbonden zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees eerst even onze FAQ over xtc en antibiotica

Als je nog ziek zou zijn, is het beter niet te gebruiken. Onze arts zegt het volgende over de bijwerkingen van het medicijn:

Voorkomend zijn nieuwe infecties door bijv. schimmels, tijdelijk haarverlies en een goedaardige toename van de hersendruk (dat heet 'benigne intracraniële hypertensie'). De meest voorkomende klachten bij deze aandoening zijn: hoofdpijn, slechter zien (vlekken zien, dubbelzien), tinnitus, misselijkheid en braken. Als je dat hebt, of krijgt, staak je direct de antibiotica. Om deze laatste reden, dus zeker àls je die bijwerking hebt, zou het gebruik van middelen die bloeddruk verhogen, zoals ook xtc doet, afgeraden moeten worden. Maar de precieze kans erop is onbekend.

Vrouwen lijken meer risico te hebben op een blaasontsteking na xtc gebruik. Dat wetende, is het niet heel handig xtc te gebruiken als je al last hebt van een blaasontsteking. Gelukkig zijn er verder geen wisselwerkingen tussen deze middelen. 

Verder wil ik je adviseren om geen ketamine te gebruiken. Ketamine is namelijk schadelijk voor de blaas. Als je al een blaasontsteking hebt en ketamine gebruikt heb je extra risco op blijvende schade. 

Groeten,

Eline

16 september 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG