Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen, Mijn partner is verslaafd aan coke. Hij heeft meer dan 10 jaar actief gebruikt en is sinds 4 jaar clean. Nu verdenk ik hem ervan dat hij toch weer gebruikt omdat ik op verschillende plaatsen in huis restjes coke vindt. Wanneer ik hem confronteer zegt hij dat het geen coke is. Gister heb ik wederom coke gevonden. Ik heb hem geconfronteerd en we hebben het beide geproefd en hij kan echt niet ontkennen dat het coke is. Nu zegt hij dat het niet van hem is maar dat misschien iemand die op visite is geweest dit heeft dit heeft meegenomen. Dit verhaal vind ik zeer onaannemelijk maar hij blijft volhouden. Ik heb hem gevraagd om direct een urinetest te doen, dit weigerde hij omdat hij niet naar de wc hoefde. Nu zegt hij vanavond, als ik thuiskom, de test te willen doen. Er zit dan ongeveer 55 tussen het tijdstip van het (vermeende) gebruik en de test. Hoe betrouwbaar is deze test dan?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Inmiddels heeft de test als het goed is plaats gevonden. Hoe is die verlopen?

Coke is zo'n 2 tot 4 dagen zichtbaar in urine. Afhankelijk van hoe snel het lichaam het weer afbreekt en hoe veel er is gebruikt. Na zo'n 55 uur is het dus er op of er onder.

Als ik je verhaal zo lees zit je in een behoorlijk vervelende situatie. Soms kan het leven naast iemand met een verslavingsprobleem nog zwaarder zijn dan voor de persoon zelf.

Op onze pagina: 'omgaan met gebruik' vindt je informatie over allerlei problemen die voorkomen wanneer je leeft met een gebruikende partner. Ook staan er tips hoe je daar mee om kunt gaan.

Weet ook dat iedere instelling van verslavingszorg ondersteuning biedt aan partners en verwanten. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Als je je postcode juist in hebt gevuld zit Antes het dichtst bij jou in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

04 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG