Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Is het innemen van Tadalafil(bloedvatverwijdend) voor het gebruik van cocaïne een goed idee. Dit om het bloedvatvernauwende effect van cocaïne wat tegen te gaan....

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt of het een goed idee is om tadalafil in te nemen voordat je cocaine gebruikt om het bloedvernauwende effect van coke tegen te gaan.

Op zich slim bedacht. Maar geen goed idee. Ik leg het uit.

Het is te combineren met cocaïne, maar het is niet goed bekend wat de effecten zijn.

Bijwerkingen van tadalafil (meestal gebruikt om een erectie te bewerkstelligen) kunnen bijvoorbeeld zijn: hartkloppingen, flauwvallen en bloeddruk veranderingen. Dat betekent dat de bloedrukverhoging door coke wel kan verlagen maar ook zelfs kan verergeren.

Voor mensen met hartproblemen, zoals pijn op de borst bij inspanning, is het medicijn verboden.

Een verminderde bloeddruk door tadalafil zal het hart zelf minder van bloed voorzien in de kransslagaders. De combinatie met een middel dat de hartslag verhoogt, zoals cocaïne, kan aan een kant de bloeddruk weer op peil brengen (gunstig) maar aan de andere kant, bij een te hoge dosering, de hartslag weer zo versnellen dat het hart weer meer bloed (zuurstof) nodig heeft wat weer meer klachten geeft. Dit maakt de dosering dus heel belangrijk. De bloedvatvernauwing door cocaïne wordt maar voor een deel opgeheven door tadalafil. Verder: in zeldzame gevallen heeft tadalafil hartritmestoornissen, hartklachten en herseninfarcten veroorzaakt.

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

drugsarts

 

20 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG