Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik ben nu een half jaar gestopt met speed en een maand met wiet. Heb totaal geen intense om geen één van de twee terug te gaan gebruiken. Hoelang duurt het voor dat u lichaam volledig hersteld is want heb precies het gevoel dat dat nog wel effe duurt...?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst, mijn complimenten dat je gestopt bent. Hoe lang het precies duurt om te herstellen van het gebruik van speed, kan ik niet precies zeggen. Het is afhankelijk van veel factoren. Het verschilt sowieso per persoon hoe lang een herstel kan duren. Hoe lang en hoeveel speed hebt gebruikt is ook van invloed. Hoe langer iemand heeft gebruikt, hoe langer het waarschijnlijk duurt om te herstellen. Daarnaast heeft speed invloed op verschillende factoren. Zo heeft het invloed op geestelijke gesteldheid en op lichamelijke conditie. Op mentaal gebied zijn het voornamelijk depressieve gevoelens of zelfs mogelijke depressie die opspelen wanneer iemand stopt met gebruiken. Wanneer je veel last van dergelijke klachten ervaart, kun je dit altijd aangeven bij je huisarts of eventueel je behandelaar als je hulp hebt gehad met het stoppen.

Op het gebied van lichamelijk klachten zijn slaapgebrek, gebrek aan eetlust en dus gewichtsverlies en teveel activiteit klachten die voornamelijk aanweizg zijn. Heb je last van deze klachten gehad? Zo ja, hoeveel last heb je hier nu nog van? Ik kan je vanachter de computer enkel een aantal tips geven over het verbeteren van de nachtrust. Op de site van de Diabetesvereniging staan 11 tips die kunnen helpen om een betere nachtrust te krijgen. De tips zijn algemeen ondanks ze op de site van een diabetesvereniging staan. Wanneer je veel last hebt van rusteloosheid hebt, is meditatie/yoga/mindfulness iets wat effectief is en kan helpen bij rusteloosheid in het hoofd en lichaam. Op het gebied van veel gewichtsverlies en/of gebrek aan eetlust kan een huisarts voor een doorverwijzing zorgen naar een diëtist bijvoorbeeld.

Nogmaals, hoe lang je nog last zult houden van jouw klachten kan ik niet zeggen. Het kan soms echt een lange tijd duren voordat er sprake is van herstel omdat speedgebruik veel effect heeft op zowel de lichamelijke conditie als de mentale gezondheid. Heb je in je omgeving mensen met wie jij jouw zorgen kunt bespreken? Het kan helpend zijn om hier met naasten over te kunnen praten, zodat zij jou kunnen ondersteunen.

Vriendelijke groet,

Calvin

14 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG