Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag! Ik ben nu 6 weken geleden geopereerd aan mijn darmen, er is een stukje verwijderd. Ik heb namelijk ziekte van crohn. Nu gaat het weer hartstikke goed met me en krijg ik alleen om de maand een vedolizumab infuus. Ook slik ik dagelijks een kalktabletje. Nu heb ik binnenkort weer een feestje en wil ik voor het eerst na een lange tijd weer speed of xtc gaan gebruiken. Ik ben geen grote gebruiker, hooguit 1x per 2 of 3 maanden. Nu is mijn vraag: hoeveel risico heeft het op mijn medicatie? Kan het veel kwaad als ik het af en toe gebruik?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het medicijn wordt op een nog onbekende manier afgebroken. Daarmee is niet bekend of het een wisselwerking aangaat met xtc. Waarschijnlijk is die niet groot. Maar dat is dus niet zeker.

Dan kijk je naar de bijwerkingen:

Verkoudheid, hoofdpijn en gewrichtspijn. Bovenste luchtweginfecties, bronchitis, maagdarm ontsteking, griep. Tintelingen, hoge bloeddruk . Misselijkheid, obstipatie, aambeien. Keelpijn, verstopte neus en hoesten. Huiduitslag, jeuk, eczeem, erytheem, acne, nachtelijk zweten. Spierspasmen, spierzwakte, pijn in de ledematen, vermoeidheid, rugpijn, koorts.

Als je hier last van hebt, is je gebruiks'set' niet optimaal om xtc te gebruiken. Er is dan verhoogd risico op een bad trip. Als je geen bijwerkingen hebt dan is er dus waarschijnlijk geen extra risico te verwachten. De Crohn zelf kan verbeteren, verergeren of gelijk blijven. Laat je ons jouw eventuele ervaringen weten?

 

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

21 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG