Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Een vriendin van mij heeft een best naar verleden en ik ben bang dat ze daardoor sneller bad zal gaan op lsd. We hebben een keer samen truffels geprobeerd, maar die werkten helaas niet. Heb jij misschien tips om te zorgen dat ze minder kans heeft om bad te gaan? Groetjes !!!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Goed dat je informatie komt inwinnen alvorens je het gaat gebruiken. In principe geven wij altijd het advies om de drug, set en setting-driehoek aan te houden voor je iets gaat gebruiken. Het effect van drugs heeft te maken met welke drug je neemt, hoe jij het op moment van nemen voelt en op wat voor locatie je je bevindt. In het geval van jouw vriendin is dit dus extra belangrijk. Je schrijft dat zij een naar verleden heeft gehad en dat je bang bent dat zij daardoor eerder bad zal gaan. Daar zit een kern van waarheid in.

Het is mogelijk bij lsd (en ook bij andere drugs) dat zij dingen uit het verleden gaat herbeleven. Drugs gebruiken is over het algemeen een stressvolle bezigheid, al lijkt dat soms niet zo. Drugsgebruik vergt erg veel van een mens. In het geval van lsd kan het mentale deuren openen die al jaren gesloten zijn. Wanneer je in een trip van ongeveer 12 uur zit, kan dat een hele heftige en nare ervaring worden. Over het algemeen hebben gebruikers positieve ervaringen met lsd, maar alle gebruikers hebben ook weleens last gehad van negatieve ervaringen. De gevaren die lsd met zich meebrengt zijn daarnaast ook veel groter dan bij paddo's. Zoals ik eerder schreef kunnen eerdere (traumatische) ervaringen opspelen. In het geval van (zelfs sluimerende) depressieve/psychiatrische klachten, kunnen deze erger worden waardoor iemand zelfs medische behandeling nodig heeft. 

Je hebt met lsd de mogelijkheid om de dosering aan te passen. Daarvoor moet je de lsd wel laten testen, dit kan bij een van de testlocaties in Nederland. Het is van belang dat je dit doet, zodat je niet per ongeluk een hoge dosering neemt. Hoe lager je doseert, hoe minder risico je loopt op een bad trip. Al is een bad trip niet uit te sluiten, ieder persoon reageert anders op lsd. De drempelwaarde (aantal mg wanneer iemand iets voelt) varieert daarom ook tussen de 10 en 50 mg. 

Ik wil je meegeven dat je vriendin in ieder geval voorzichtig moet zijn met lsd, omdat ze een naar verleden heeft gehad. Het kan zijn dat er dingen opspelen van vroeger en dat kan voor een hele vervelende trip zorgen. Ze kan wel een aantal dingen doen om voor een zo veilig mogelijk drug, set en setting te zorgen. Bijvoorbeeld laag doseren en de drug alleen nemen wanneer zij zich goed voelt en in een veilige en vertrouwde omgeving met een tripsitter.

Tot slot hebben jullie wel een keer paddo's geprobeerd, maar dat werkte niet. Paddo's of truffels werken over het algemeen korter en zijn minder heftig in de hallucinaties, waardoor dat wellicht een iets minder risicovol alternatief is om te kunnen experimenteren met hallucinerende middelen. Op deze manier kunnen jullie samen ontdekken hoe het is om te trippen van hallucinerende middelen, zonder dat je direct aan een trip van 12 uur vastzit. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

19 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG