Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben een gebonden hetero man van 36 jaar oud. Als ik nuchter ben val ik enkel op vrouwen. Als ik coke op heb windt het me enorm op om te chatten met wildvreemde mannen. De laatste tijd ga ik steeds verder en kick ik als ik echt wappie ben er op om kleding van mijn vriendin te dragen en lingerie en dan af te spreken met wildvreemde mannen. Nadat de coke is uitgewerkt zit ik altijd met een schuldgevoel naar mijn vriendin toe. Hoe is het mogelijk dat mijn geaardheid zo verandert onder invloed?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik kan mij voorstellen dat het voor erg veel verwarring zorgt. Graag wil ik beginnen met het feit dat deze gevoelens en behoeften normaal zijn. Er is geen reden om schuld te voelen of om je te schamen. Overigens begrijp ik dat wel. Voor mensen die ervaren dat zij niet binnen het zelfbeeld heteroseksueel vallen kan dat erg verwarrend zijn en vervelende gevoelens naar boven brengen. Maar je gevoelens en behoeften mogen er zijn!

Dan nu even kijken hoe zoiets kan ontstaan. Het effect van drugs, wordt niet alleen door drugs zelf bepaald. Maar ook door je set (jij) en setting (omgeving). Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jij eigenlijk altijd wel deze gevoelens of behoeften hebt. Wij als mens zijnde kunnen heel goed gevoelens of behoeften wegstoppen. Dat kan zo krachtig zijn, dat we die gevoelens vergeten. Echter wanneer je cocaïne of een andere drugs gebruikt, kan dat zomaar ineens weer naar voren komen. Zeker als je wappie bent. Door cocaïne gaan gevoelens van onzekerheid vaak ook weg. Onzekerheid remt misschien wel niet de behoeften die je hebt.

Met andere woorden, ik denk niet dat je geaardheid veranderd onder invloed. Ik denk dat je geen remmingen meer hebt op de behoeften die je hebt. Aan jou is de vraag wat ga je hier mee doen? Laat je het voor wat het is? Ga je het wegstoppen? Of ga je ontdekken hoe deze gevoelens nou precies zitten? Wat je ook kiest, alles is oké en er is niets om je rot om te voelen.

Met hartelijke groet,

Dion

 

19 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG