Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo ik ben max ik ben 18 jaar oud ik ga binnenkort naar een feestje alleen ik wil graag mdma gebruiken alleen ook drinken ik heb ingelezen wat de risico´s alleen wou graag meer weten of dit heel slecht voor je hart is en of het veel risico´s op je hart mee neemt? en hoe zit het dan met het drinken van water tussen door voor uitdroging en een wate vergiftiging zit dat met alcohol het zelfde?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste Max, 

Goed dat je van tevoren de effecten en risico's opzoekt en dat je er actief mee bezig bent om risico´s te beperken. Xtc werkt stimulerend en zorgt ervoor dat je hartslag en bloeddruk verhoogt. Mensen die al problemen hebben met hun hart of bloeddruk lopen daardoor veel meer risico's op complicaties met hart- en bloedvaten. Het kan zeldzaam voorkomen dat je door het gebruik van xtc hartproblemen, (zoals ritmestoornissen) krijgt, maar hoeveel risico je daar op loopt is vooraf erg lastig vast te stellen. Als je geen klachten hebt, je aan de risicobeperkende tips houdt, en verder gezond bent is het risico minimaal, maar nooit 0.

Wel is het zo, wanneer jij xtc combineert met alcohol je het hart extra overbelast. Wees voorzicht met het combineren van xtc en alcohol. De combinatie kan namelijk ook voor hoofdpijn, misselijkheid en een grotere kater zorgen. En de kans de op psychische problemen wordt ook groter. Daarnaast kan gecombineerd gebruik voor onvoorspelbare situaties zorgen. Daarom is het algemene advies om xtc niet te combineren met alcohol en/of andere drugs.

Over het water drinken tijdens een xtc trip raden wij om niet meer dan 1 glas water per uur te drinken. Drink niet meer want dan loop je risico op watervergiftiging.

Als je toch besluit om alcohol te drinken en xtc te nemen is het dus niet de bedoeling dat je overdreven veel water gaat drinken om het effect van alcohol te compenseren. Alcohol kan inderdaad voor uitdroging zorgen, maar dan is het nog steeds aan te raden om niet meer dan, af en toe, een glas water i.p.v. een alcoholische drankjes te drinken. De richtlijn van niet meer dan 1 glas per uur is nog steeds geldig. Drink evengoed dus niet te veel alcohol, omdat dat o.a. voor veel misselijkheid en hoofdpijn tijdens de trip kan zorgen.

Lees meer op onze alcohol + drugs pagina.

Vriendelijke groet, 

Calvin 

18 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG