Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb op een zondag de hele avond en nacht blauw smurf genomen en voelde mij dagen erna beroerd extreem moe maar het ergste brandend gevoel in aderen en bij staan gevoel dat ik flauw moet vallen . Nu na bijna 4 dagen nog moe en grieperig gevoel voelen. Soms erg koud rillingen en dan heet. Gaat dit over en hoe komt dit? Ik ben een vrouw van 47 jaar.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bij het beantwoorden van je vraag ben ik er vanuit gegaan dat 'blauw smurf' de vorm was van je xtc pil. Als dat niet het geval is, zou je dan opnieuw je vraag in willen sturen met meer informatie.

Vermoeidheid, licht in het hoofd en een al om grieperig gevoel horen allemaal bij de kater van mdma (xtc). Het heeft meerdere oorzaken. Gebruik van xtc belast het lichaam behoorlijk. Ook de hersenen worden tijdens gebruik 'overbelast'. Daarnaast gaat gebruik vaak gepaard met een ongezonde leefstijl: niet/weinig eten, toch veel bewegen en weinig slapen. Hoe ouder je wordt, hoe langer je de tijd nodig hebt om te herstellen.

Hier moet je simpelweg van bijkomen. Dat kan soms een week of langer duren, maar gaat eigenlijk altijd vanzelf weer over. Gezonde voeding en voldoende slaap, ontspanning en zo mogelijk lichaamsbeweging helpen dat herstelproces.

Het zou trouwens ook kunnen dat je echt de griep te pakken hebt. Gebruik van mdma zorgt namelijk dat weerstand tijdelijk naar beneden gaat. Dit maakt je vatbaarder voor de griep en bovendien heerst er van alles op dit moment.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

14 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG