Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik slik sinds anderhalf jaar dostinex voor mijn te hoge proplactine. Twee pillen per week. Ook gebruik ik eens in de drie maanden xtc. Hier mee vraag ik me af wat voor een invloed sta op me lichaam heeft. Ik heb het al paar keer gedaan in combinatie en merk dat ik er heel heftig op reageer. Veel sneller de werking er van voel dan bij de eerste paar keren toen ik nog geen medicatie slikte. Alvast bedankt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is een overlap tussen deze twee middelen. Beiden verhogen dopamine, wat uiteraard vooral bij hoge doseringen, risico geeft op een te hoge bloeddruk en hartproblemen, maar ook op psychische verschijnselen zoals hallucinaties of psychose.  Het kan ook hierdoor komen dat je een sterker effect voelt, want dopaminestijging geeft ook euforie.
Daarnaast remt het medicijn het hormoon oxytocine, terwijl xtc dat weer verhoogt. Mogelijk is daarom dus ook het xtc effect sterker op dit vlak. 

Het is nu dus extra belangrijk dat je precies weet hoeveel MDMA je neemt in de xtc. Dan leer je wat je optimale dosering is.

Verder: Dostinex kan bijwerkingen hebben: Zeer vaak (> 10%): hartklachten, hoofdpijn, (draai)duizeligheid. Misselijkheid, buikpijn. Vermoeidheid. Vaak (1-10%): slaperigheid, slaapstoornis, depressie. Opvliegers, braken, obstipatie. Borstpijn. Verlagingen van de bloeddruk (≥ 20 mmHg systolisch en ≥ 10 mmHg diastolisch). Je kan je voorstellen dat gebruik van xtc sommige bijwerkingen kan versterken, zoals hartkloppingen, depressie, slaapklachten.

Wil je ons laten weten hoe het je verder is vergaan?

Mvg,

Gerard A

drugsarts
 

29 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG