Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb over 2 weken een feest waar ik xtc wil gebruiken en ik wil ook heeel graag naar dat feest. Alleen ik zit dan nog in het (kunststof) gips(gaat er 2 dagen nadat feest af).. en daardoor twijfel ik of ik wel kan gaan + gebruiken, Of dat het zwaar afgeraden wordt. De ene vriend zegt,’ ik zou het niet doen’ en de ander zegt,’ gewoon gaan het komt vast wel goed’. Ik denk zelf dat ik mij niet hoef te irriteren aan het gips maar wat als dat wel gaat gebeuren..? Ik hoop dat jullie mij een beetje met mijn keuze kunnen helpen want ik weet zelf echt niet wat ik moet doen. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hebt nogal last van keuzestress als ik het zo lees. Je bent opzoek naar advies over wat wijsheid is. Die afweging mag je zelf maken. Ik hoop je wat meer info te kunnen geven.

Het effect van drugs wordt niet alleen door de drugs en de dosering bepaald. Maar ook door de hoe jij je voelt en jouw omgeving. Lees hier meer over drug, set en setting.

Heb je gips om of ben je minder mobiel, kan dat voor irritaties zorgen en je trip beïnvloeden. Sommige subtiele veranderingen kunnen een groot effect hebben op je trip. Laat staan een been wat vervelend is. Ik kan me ook goed voorstellen dat als lopen of bewegen lastig is en je krijgt de behoefte om rondjes te lopen of te dansen, dat het extra vervelend is. Wij stellen dan ook altijd: wil je de risico's beperken, zorg er dan voor dat jij je 100% goed voelt en gezond bent.

Afhankelijk wat de reden is waarom je gips hebt, is het ook goed om te bedenken dat het mogelijk je herstel in de weg staat. Door mdma, de werkzame stof van xtc, komt je lichaam in een stressmodus te staan. Je krijgt dan spierspanning, maar ook je immuunsysteem werkt tijdelijk minder. Het kan dus mogelijk je herstel in de weg staan.

Dat gezegd hebbende, hoop ik toch de keuze wat makkelijker gemaakt te hebben. Blijft het lastig, overweeg het dan even op papier te zetten: wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen en risico's? Zo kan je het wat inzichtelijker maken.

Met hartelijke groet,

Dion

20 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG