Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben 16 ,wat gebeurt als ik ga met mijn moeder naar doktor en ik ga zeggen dat ik gebuikte xtc en ik heb buikpijn, krijgt míjn moeder problemen met politie?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hoeft je daar geen zorgen om te maken. Jouw huisarts is er om goede zorg aan jou te verlenen. Gebruik van drugs is sowieso niet strafbaar in Nederland. Zorgverleners doen ook geen meldingen bij de politie als mensen drugs hebben gebruikt. Dus als jij bij de huisarts zegt dat jij drugs gebruikt, krijgt je moeder dus ook geen problemen met de politie.

Als je er voor kiest om samen met je moeder naar de huisarts te gaan dan is dat OK. Als je niet wilt dat je ouders erbij zijn is dat ook OK. Dan worden jouw ouders ook niet op de hoogte gesteld van jouw bezoek aan de huisarts en eventuele behandeling. Deze informatie mag namelijk door de huisarts niet gedeeld worden. Jij hebt als 16-jarige dezelfde behandeling als het privacy als een volwassene. Ouders krijgen dus geen informatie, tenzij jij daar nadrukkelijk toestemming voor geeft. Lees hier meer over je rechten.

Erg belangrijk om dit te delen met de huisarts dus en knap dat je dat kan! De huisarts zal overigens ook niet boos worden of iemand straf geven. Tegen hem of haar kun je dit dus gewoon vertellen.

Ik hoop dat jullie er uit komen. Als dat niet lukt, kan je ook altijd even met ons contact zoeken.

 

Met hartelijke groet,

Dion

26 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG