Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen, ik zit sinds dinsdag onverwachts aan de Ofloxacine (400 PCH, 2x daags). Het is nog niet zeker wat ik heb; waarschijnlijk een infectie. Ik heb vanavond een feestje en wilde xtc gebruiken of alcohol drinken. Ik weet dat zowel alcohol als xtc beide in de lever worden afgebroken, en dat het beide effect heeft op mijn lichamelijke reserves. Momenteel voel ik me goed. Kun u advies geven of ik (alcohol of) xtc kan gebruiken in combinatie met de Ofloxacine? Bij voorbaat dank.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Begin met het lezen van onze FAQ over XTC en antibiotica.

Zorg vooral dat je je goed voelt en niet ziek bent als je gebruikt. Voel je je niet helemaal goed dan is de set ongunstig om drugs te gebruiken. Dan heb je een grotere kans op bijvoorbeeld een bad trip. Er is geen beperking voor alcohol volgens de bijsluiter. Toch geldt hier ook dat je je niet ziek wilt voelen. Lees meer op onze pagina over drug, set en setting.

Nog een nadeel: XTC kan de afweer ook tijdelijk een beetje remmen. Dan zou de ontsteking misschien iets langer kunnen gaan aanhouden. Dit antibioticum heeft bovendien vaak de bijwerkingen misselijkheid en diarree. Dit kan XTC ook veroorzaken. Dus de bijwerkingen kunnen versterken. Koffie en andere producten met cafeïne komen door dit middel harder aan. De spiegel wordt verhoogd. En zowel XTC en Ofloxacine kunnen soms een hartritmestoornis geven. Die heet QT-verlenging. Als je dat hebt (het is ook erfelijk) dan is het advies: niet gebruiken.


Mvg,

Ronald

 

28 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG