Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik hen een vraag over recreatief gebruk van tramadol in combinatie met spierverslappers (Temazepam, Diazepam, of iets anders dat op pam eindigt). Ik heb vroeger een hernia gehad en deze medicijnen gebruikt tegen spierstijfte en pijn, ik kocht ze zelf in buitenlandse apotheken waar ze het niet zo nauw namen met recepten. Van de pijn specialist kreeg ik overigens Lyrica wat de combinatie van bovengenoemde medicijnen nog leuker maakte. Ik ben toendertijd gewoon gestopt zonder enige ontwenningsverschijnsel, wel kreeg ik een tijdje naltrexon van de dokter omdat hij het gezien mijn zelfmedicatie toch wat ongezond gedrag vond. Eens in de zoveel tijd heb ik een enorme behoefte om even te ontsnappen en mezelf in een roes te brengen. Ik neem dan max 1 keer per week bijv 100MG tramadol, 15MG temazepam en een paar biertjes. Hoe gevaarlijk is dit gedrag, met het risco op verslaving?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Die behoefte is te begrijpen. Het is inderdaad wel verslavingsgedrag. Waar wil je van ontsnappen? Zijn er oplossingen voor de realiteit als je durft te confronteren? Hulp te vragen?

En het kan gaandeweg meer worden dan 1 x  per week. 

Maar wie weet lukt het jou om dat te beperken.

Dan kijk je naar risico's :

met de 3 middelen tellen 3 'downers' bij elkaar op. Bij een te hoge dosering kan je outgaan (bewusteloos) of kan je ademhaling gedempt worden.  Maar daarvoor zijn de doseringen waarschijnlijk gelukkig net laag genoeg. 

Check ook of je vervelende bijwerkingen krijgt: Tramadol : misselijkheid. Duizeligheid. Obstipatie, braken. Droge mond, zweten. Verwardheid, hoofdpijn, slaperigheid.

Temazepam:  slaperigheid overdag, afvlakking van het gevoel, verminderde waakzaamheid, verwardheid, hoofdpijn,spierzwakte, dubbelzien, en moeheid.

Succes en vriendelijke groet

Gerard A

drugsarts 

 

 

07 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG