Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Gbl, ghb en afkickfase Vorig jaar juli zelf afgekickt van ghb, november begonnen met gbl en begon af en toe en daarna dagelijks. In maart schema bij gehouden en als tip kreeg ik mee over te stappen ghb. In overleg met vnn ben ik vorige week woensdag over gegaan op ghb. Goede dosis was 4,5 ml heb het toen toen goed bij gehouden dat ik ongeveer om de 3 uur nam. Afgelopen zondag heb ik niet bij gehouden maar nam ik het eigenlijk als ik het echt moest hebben, tussen 5 en 6 baclofen genomen en voor het eerst langer geslapen tot half 9 en wakker geworden en weer verder gaan slapen tot half 1 vanmiddag. Daarna wel een tap genomen van 2ml en vanavond om 11 uur tal van 2ml maar wel hele weg trillen of beetje last van de handen en nu is mijn vraag.. Hoe kan ik het beste helemaal er van af komen Gewoon niet meer nemen ? Of soort medicatie? Klopt het dat je lichaam en mond ook ruiken? Nare luchtjes En hoe lang blijven de ontwenning (handen aan) Ze zeggen dat ik nu de moeilijkste periode heb door staan door dat ik al weer langer slaap Zijn er andere na werkingen? Van de ghb kan ik me zo niet herinneren weet wel door veel slapen ook dat ik er zo af ben gekomen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst, mooi dat je weer een stoppoging doet!

Kennelijk vangt de Baclofen de afkickverschijnselen ook goed op.

Het rillen betekent dat je daar nog ontwent en dat kan je opvangen met een tablet of als het dragelijk is, het accepteren.

Hoe kan je er van af komen?

Met een precies uitgestippeld schema zou ik willen adviseren. Samen met je arts bij VNN.

Gewoon niet meer nemen komt denk ik minimaal over een week pas aan de orde.

Tot die tijd neem je steeds minder per dag. Dus zowel GHB als Balcofen. Je kan 10 % dalen per dag of een ander schema maken. Doe het samen met je behandelaar!

Het kan zijn dat je sowieso meer gaat ruiken bij ontwenning. Je bent dan gevoeliger. Het komt ook voor bij mensen die van kalmerende middelen afbouwen zoals diazepam. Van de middelen zelf weet ik het nog niet, het is geen bekende bijwerking van Baclofen.

Je slaap komt al mooi terug, maar andere nawerkingen kunnen gaan zijn dat je geestelijk erg gaat verlangen naar GHB. Wees daar op voorbereid met een goed terugval preventieplan!

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

01 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG