Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, ik had 4 weken geleden op zaterdag cocaine gebruikt en die nacht een paniek/angst aanval gehad met druk op de borst en uitstraling naar de arm Ik was echt bang voor een hartaanval. Had zelf ook ambulance gebeld maar die vond het niet nodig om me mee naar het ziekenhuis te brengen na het aansluiten Zondag en maandag ging nog wel Maar die dinsdag daarna kreeg ik zo’n soort van spanningshoofdpijn over m’n hele hoofd en kon niet concentreren, de dagen erna veel geslapen maar heb ongeveer 3 weken last gehad van de hoofpijn. En in de afgelopen 4 weken heb ik regelmatig nog druk op de borst met uitstraling naar m’n arm, of soort van steken rondom m’n hartstreek. Kan er iets met m’n hart zijn? Of heb ik nog paniek/angst aanvallen? ik ben wel bang om hiermee naar de dokter te gaan.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Druk op de borst met uitstraling moet eigenlijk altijd naar de dokter.

Je noteerde je leeftijd niet, maar bij jonge mensen is de kans op hartproblemen heel klein. De kans is inderdaad veel groter dat het paniekklachten zijn. Het vervelende is dat die inderdaad heel erg lijken op hartklachten. Dus je zorgen zijn heel begrijpelijk.

Ik durf op afstand te zeggen dat het inderdaad angstklachten zijn.

Als je niet naar de huisarts durft, kun je dan wel naar een psycholoog of andere ademhalingstherapeut gaan?

Of je zegt gewoon toch tegen je huisarts dat je angstklachten hebt, dan is die op de hoogte en kan die je doorverwijzen. Dat geeft sowieso geruststelling.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

08 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG