Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik wel eens XTC maar houd me daarin zoveel mogelijk aan de 3-maanden regel. Nu wil ik eens 3MMC proberen maar ik vraag me af of dit gebruik maakt van dezelfde 'stofjes' zoals serotonine. Ofwel moet ik na het gebruik van XTC 3 maanden wachten voordat ik 3MMC kan proberen? En na gebruik van 3MMC weer 3 maanden wachten? Hoor graag al weet ik dat er nog niet ontzettend veel bekend is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Goed dat je eerst onderzoek doet voor het middel te gebruiken. Je wil weten of 3-mmc het serotonine systeem aanspreekt en of hiervoor ook het 3 maanden advies van toepassing is.

3-mmc is een nieuwe psychoactieve stof (NPS). Dit betekent, zoals je zelf al aangaf, dat er nog weinig onderzoek naar gedaan is. De informatie die wij hebben is daarom gebaseerd op gebruikerservaringen. Niet op wetenschap. Je bent dus je eigen proefkonijn. Wat ik je wel kan vertellen is dat 3-mmc hoort bij de cathinone middelen, wat weer een subgroep is van amfetamine. De effecten van 3-mmc lijken daarom erg op die van speed. 3-mmc verhoogt de hoeveelheid beschikbare noradrenaline en dopamine in het zenuwstelsel. Daarnaast heeft het ook een klein effect op de serotonine.

De serotonine die wordt aangesproken is minder hoog dan wanneer je XTC neemt. Er wordt echter wel gebruik van gemaakt. Dit kan je trip en je hersteltijd dus beïnvloeden.

Omdat het gebruik van drugs, en zeker cathinonen, een behoorlijke uitputting en belasting kan zijn zou ik je alsnog aanraden om het drie maanden advies in stand te houden. Laat je hersenen rusten, dan zal de kans op restklachten lager worden.

Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Mocht je toch nog iets anders willen weten. Stuur me dan nog een bericht.

Groet,

Celeste

06 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG