Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik gebruik al een tijdje zo nu en dan 3mmc of 4mmc. Ik weet dat over deze stoffen nog niet veel bekend is maar de craving naar meer als het begint uit te werken is verschrikkelijk. Ik ervaar het nog erger dan bij coke of speed. Dat vreemde nare gevoel in je middel waar je gewoon 1 tot 2 uur mee zit. Nu vroeg ik mij af of er manieren zijn om deze craving te verminderen. Ik hoor vaak dat blowen helpt. Maar heb hier na gebruik vaak totaal geen zin in of ik ben er niet in de gelegenheid voor. Dus zijn er andere manieren om een craving te verzachten? Groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Zowel 3-MMC als 4-MMC kenmerken zich in een behoorlijke zucht om bij te nemen. Dit zit in het effect van het middel, maar kan ook in je persoonlijkheid zitten. Hoe zit dat bij jou? Ben je iemand die vaak het onderste uit de kan wilt halen?

Slik of snuif je? Bij snuiven treedt het effect sneller in. Hierdoor leggen de hersenen sneller een link tussen handeling (snuiven of slikken) en effect. Bij snuiven wordt het craving gevoel groter, ook het verslavingsrisico, dat bij slikken al aardig aanwezig is, wordt bij snuiven groter.

De beste manier om je zucht naar bijnemen te verkleinen is je gedachten beter onder controle krijgen. Maak van te voren een plan hoeveel en hoe vaak je gaat nemen, zorg dat je vrienden ook van je plan op de hoogte zijn, beloon jezelf als het je lukt je aan je plan te houden, wees blij met het effect dat je hebt gehad zonder dat je tot het gaatje hoeft te gaan. Als het je lukt op die manier je verwachting te veranderen, dan zal het lichamelijke gevoel van craving ook afnemen.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

13 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG