Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik heb last van paniekaanvallen, de laatste tijd gelukkig minder. Ik heb Drugslab gekeken op YouTube over Kratom. Ik vraag mij af of deze smartdrugs te combineren is met mijn paniekaanvallen en in welke hoeveelheid ik dit zou kunnen gebruiken. Ik lees namelijk veel verschillende verhalen. Gebruik voor de rest geen medicijnen. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Gelukkig gaat het al beter met je paniekaanvallen.  Hieronder zal ik beschrijven wat we weten over de relatie tussen kratom en paniekaanvallen.
Zoals je waarschijnlijk al op YouTube gezien hebt, heeft kratom bij lage doseringen meestal een stimulerend effect en bij hoge doseringen een verdovend effect. Welke dosis welk effect precies heeft is persoonlijk afhankelijk. Het is daardoor lastig te bepalen hoe jij op kratom zal reageren. Het kan een angst wegnemen maar zou ook juist angst in de hand kunnen werken.
Je schrijft dat je op internet wisselende verhalen leest over gebruik van kratom bij paniekklachten. Het klopt dat mensen ook baat kunnen hebben bij het gebruik van kratom. Door verdoving kan de angst en paniek geremd worden. Het verdoven van paniekaanvallen betekent niet dat ze opgelost worden. Als kratom bij jou zou helpen tegen de paniekaanvallen, heb je een vergroot risico op verslaving. Je leert jezelf niet meer op een andere manier met paniek om te gaan.
Je schrijft dat je paniekaanvallen de laatste tijd minder worden. Gebruik van drugs kan jouw herstelproces beïnvloeden. Zo zouden je paniekklachten sterker terug kunnen komen of het herstelproces door gebruik vertraagd kunnen worden. Ons advies is in het algemeen om minimaal drie maanden 100% klachtenvrij te zijn voor je drugs gebruikt.
Ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt,


Sjoerd

05 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG