Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb net een beugel gekregen Ik wilde over 2 weken xtc doen heb het al vaker gedaan kan ik het nog doen met een beugel in

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Laat ik eerst even benoemen dat ik geen tandarts of orthodontist ben. De precieze ins- en outs van xtc gebruik en het hebben van een beugel heb ik niet. Wil je het zeker weten? Neem dan even contact op met de orthodontist. Dat gezegd hebbende, kan ik je natuurlijk wel wat algemene informatie geven.

Wanneer je xtc gebruikt, krijg je een bepaald effect. Dat komt door de werkzame stof MDMA. Eén van de effecten is het krijgen van een droge mond. Met een droge mond krijgen de bacteriën in je mond vrij spel en kunnen lekker gaan vermenigvuldigen. Met een beugel is mondhygiëne wat lastiger, zorg er dus voor dat je goed je mond reinigt vóór en na het gebruik.

Daarnaast kan je last krijgen van kaakspanning. Je kan gaan 'kaakschaatsen', je kan gaan knarsentanden of sommige mensen krijgen ook last van kaakklem. Dan krijgt iemand zijn gebit nog lastig van elkaar. Misschien dat deze klachten voor wat problemen kunnen zorgen in combinatie met een beugel. Kan me ook voorstellen als er een draadje los zit of uit steekt, je vervelende wondjes kan krijgen.

Dan moeten we nog even kijken naar het psychische gedeelte. Je xtc trip wordt niet alleen door de drugs zelf bepaald. Maar ook hoe jij in je vel zit. Sommige mensen vinden het erg wennen, vervelend of schamen zich voor een beugel. Als je bang bent dat het fout gaat of jij voelt je niet helemaal prettig bij je beugel, kan dat je trip behoorlijk beinvloeden. Wat ik hiermeer wil schrijven is: gebruik alleen als jij je 100% goed voelt. Anders is de kans op een bad trip groot.

Ik hoop dat ik je zo verder kan helpen met je keuze. Heb je nog vragen? Laat het gerust even weten.

Met hartelijke groet,

Dion

03 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG