Speed - Feiten

Feiten

Wat is speed?

Speed is een naam voor amfetamine. Er bestaan allerlei amfetaminen zoals: amfetamine, dextroamfetamine, methamfetamine. Over het algemeen is speed een poeder. De maximale sterkte van een amfetamine poeder is 73%. Meestal bevat speed ongeveer 30% tot 40% amfetamine. Speed wordt vaak versneden, meestal met caffeïne. Soms zit er meer caffeïne in een speedpoeder dan amfetamine. Veel caffeïne in speed kan voor onrust en hoofdpijn zorgen. Van onversneden speed kunnen veel mensen nauwelijks slapen na gebruik. Een enkele keer komt speed voor in de vorm van een pil. Het is een fabel dat er vaak speed in pillen zit.

Hoe wordt speed gebruikt?

De meeste mensen snuiven het poeder. Dit wordt vaak met behulp van een sleutel gedaan, waarmee je een beetje uit het pakje speed haalt. Soms maakt men er een 'bommetje' van door het te wikkelen in vloei en dan door te slikken. Soms wordt het ingenomen met wat te drinken. Als speed wordt gesnoven, geeft het een branderig gevoel in de neus.

Bij het snuiven wordt speed opgenomen via slijmvliezen in de neus. Het effect is merkbaar zodra speed in de hersenen komt. Dat is na snuiven binnen enkele minuten. Bij inname van speed via de mond kan het langer duren voor je het effect merkt, ongeveer een halfuur. Het opwekkende en slaapverdrijvende effect van amfetamine is een reden, dat speed als partydrug wordt gebruikt.

Je weet bij de aankoop van speed de sterkte en dosering meestal niet. Veel van de verkochte speed werkt 4 - 8 uur. Door de sterkte of een hoge dosering kan de werking (veel) langer aanhouden.

Prijs amfetamine

De prijs van amfetamine verschilt nogal. De kwaliteit is sterk wisselend. De prijs zegt vaak niets over de kwaliteit. Gemiddeld betaal je 7,30 euro per gram. Maar dan kan dus behoorlijk verschillen per regio en verkoper. Als je een amfetamine test laat doen, kun je bepalen wat je hebt voor je het gaat gebruiken.

Aantoonbaarheid

Speed is 2 tot maximaal 4 dagen na gebruik aantoonbaar in urine.

Lees meer over de effecten bij Werking van speed.

 

Werking

Risico's

Tips

Speed - Combi's