Info Medisch Spreekuur Partydrugs

Klachten na drugs

HPPD

DPDR

Angst en paniek

Omgaan met DPDR

Spreekuur

Veel door partydrugs veroorzaakte klachten gaan vanzelf voorbij. Dit is echter niet altijd het geval. Regelmatig kloppen er mensen aan bij Brijder Verslavingszorg die hardnekkige, medische klachten hebben na gebruik van partydrugs. Brijder verslavingszorg startte daarom enkele jaren geleden het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. De behandeling is in veel gevallen succesvol.

Klachten door partydrugs

XTC is meestal de aanleiding voor het ontstaan van de klachten, maar alle hallucinogenen (paddo's, cannabis, LSD) kunnen het veroorzaken. Meestal is er een bad trip aan vooraf gegaan en meestal zijn er meerdere middelen tegelijk gebruikt.

Voorbeelden van dit soort klachten zijn: angst, paniek, depressie, gevoel dat de wereld "vreemd" is (derealisatie), gevoel alsof je je eigen lichaam als vreemd ervaart (depersonalisatie) en HPPD. Dit betekent Hallucinogen Persisting Perception Disorder en staat voor problemen bij het zien: visual snow ( sneeuwbeelden), nabeelden, trillende beelden en floaters zien zijn voorbeelden die storend kunnen zijn. Lees meer over depersonalisatie en derealisatie bij Depersonalisatie Syndroom.

Verder komt voor: slechte concentratie en verminderd geheugen, klachten in het hoofd (schokken, duizelingen, gevoel dat de hersens schrompelen, gevoel dat er lucht in je hoofd zit). Men heeft last van vermoeidheid. Soms wordt genoemd: minder gevoel in de huid (gevoel van tweede huid waardoor je minder gevoel hebt), kramp in de spieren, trillingen, en stijfheid.

Voor advies, hulp en deskundigheidbevordering kun je terecht bij het medisch spreekuur, zie contact

Het Leids Universitair Medisch Centrum doet onderzoek naar Visual Snow door drugsgebruik en zoekt deelnemers aan het onderzoek. Heb jij last van Visual Snow? Meld je aan via: visualsnowonderzoek@lumc.nl

Laatste update: 2 oktober 2018

Contact