Info Medisch Spreekuur Partydrugs

Klachten na drugs

HPPD

Visuals

DPDR

Angst en paniek

Omgaan met DPDR

Spreekuur

Heb jij tijdens een feestje drugs gebruikt en daarna klachten gekregen die niet over gaan of waar je je zorgen over maakt? Via het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs kun je uitleg en advies krijgen van een deskundige en/of arts van Brijder.

Dit zijn voorbeelden van klachten:

  • het gevoel dat je in een droom leeft
  • duizeligheid en/of problemen met zicht (zien van halo's, ruis, flitsen, schaduwen, trillingen)
  • gevoelens van angst, paniek, somberheid en depressie
  • emotionele afvlakking (geen of weinig emoties meer ervaren)
  • verminderde concentratie en/of geheugenverlies

De meeste klachten verdwijnen vanzelf. Soms is er hulp nodig. Bij aanhoudende klachten kun je contact opnemen met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.

Hoe kan ik van dit spreekuur gebruik maken?

Stap 1: Bel naar 088 - 358 29 40 om je aan te melden. Je belt dan naar het secretariaat van Brijder Jeugd. Dit betekent niet dat er een leeftijdsbeperking zit aan het medisch spreekuur.

Stap 2: Je ontvang per email een vragenlijst, zodat we inzicht kunnen krijgen in jouw klachten.

Stap 3: Daarna wordt een belafspraak met je gemaakt. Tijdens deze telefonische afspraak bespreken we je klachten en geven we vaak al wat uitleg en tips hoe je herstel kunt bevorderen

Stap 4: Als het nodig is, plannen we daarna nog een belafspraak met één van onze artsen. Zij bespreken verder met je wat er aan de hand is en maken samen met jou een plan van aanpak om je klachten te verminderen.

Goed om te weten:

  • Het contact tussen jou en Brijder vindt telefonisch of via de e-mail plaats.
  • Je kunt ook als hulpverlener met ons contact opnemen indien je vragen hebt over klachten die jouw cliënten ervaren na het gebruik van partydrugs.
  • Het spreekuur is gratis en telefonisch, je kunt bellen naar: 088 - 358 29 40. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wat kan je zelf al doen?
Belangrijk voor je herstel is geen alcohol of drugs te gebruiken en te zorgen voor een gezonde levensstijl met een vast slaapritme.

Wil je meer weten over het LMSP? Bekijk dan onderstaande video of luister ook eens onze Podcast in samenwerking met Unity.

 

Contactgegevens