Info Medisch Spreekuur Partydrugs

Klachten na drugs

HPPD

Visuals

DPDR

Angst en paniek

Omgaan met DPDR

Spreekuur

Veel door partydrugs veroorzaakte klachten gaan vanzelf voorbij. Dit is echter niet altijd het geval. Regelmatig kloppen er mensen aan bij Brijder Verslavingszorg die hardnekkige klachten hebben na gebruik van partydrugs. Brijder verslavingszorg startte daarom enkele jaren geleden het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.

Werkwijze spreekuur

Mensen die de klachten herkennen en (party)drugs gebruiken of in het verleden hebben gebruikt, kunnen contact met ons opnemen. Bel naar het secretariaat van Brijder Jeugd. Vervolgens krijg je een korte vragenlijst toegestuurd om je klachten en je vraag alvast in kaart te brengen. Daarna wordt een belafspraak met je gemaakt. Tijdens deze telefonische afspraak bespreken we je klachten en geven we vaak al wat uitleg en tips hoe je herstel te bevorderen. Als het nodig is, plannen we daarna nog een belafspraak met één van onze artsen. Zij bespreken verder met je wat er aan de hand is en maken samen met jou een plan van aanpak om je klachten te verminderen.

Het behandelen van problemen na gebruik van drugs is specialistisch werk waar huisartsen vaak weinig mee in aanraking komen. Vandaar dat huisartsen en andere hulpverleners ook bij ons terecht kunnen voor advies. We geven (desgewenst online) deskundigheidsbevordering op dit gebied. Neem contact met ons op voor advies, het bespreken van een casus en deskundigheidsbevordering.

Wil je meer weten over het LMSP? Luister dan ook eens onze Podcast in samenwerking met Unity.
 

Laatste update: 1 juni 2021

Contact