Drugstesten

Test drugs

Testen in coronatijd

Vanwege de coronapandemie zijn er meer risico’s verbonden aan het gebruiken van drugs dan normaal. Wil je alsnog op korte termijn drugs gaan gebruiken? Laat dan je drugs testen.

Welke drugs testen?

Bij een testservice kun je de volgende middelen laten testen:

  • XTC (MDMA) pillen, poeders en kristal
  • Speed
  • Cocaïne
  • 2-CB
  • Ketamine
  • LSD
  • GHB
  • 4-FA en andere Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS)

Sommige drugs worden alleen gekwalificeerd. Dat betekent dat de uitslag wel duidelijkheid geeft over welke stoffen erin zitten, maar niet over de hoeveelheid of sterkte. LSD wordt bijvoorbeeld maar zelden gekwantificeerd. Laat je daar vooraf over informeren door de testmedewerker of kijk naar de actuele stand van zaken op de landelijke site van Drugs-test.nl

Hoe werkt een drugstest?

Bij de testservice spreekuur worden pillen ter plekke getest. Er wordt gekeken naar een groot aantal kenmerken van een pil, er wordt een zuurtest gedaan, en er wordt gekeken of de pil overeenkomt met een bekende batch. In geval van XTC krijg je soms direct een uitslag als de pil meteen herkend wordt. Let op: een uitslag op dezelfde dag lukt niet altijd. Daarom raden wij aan minimaal 1 week van tevoren te testen.

Er wordt gebruik gemaakt van een groot landelijk systeem met een betrouwbare, actuele database van pillen. Gemiddeld worden 1 op de 3 pillen herkend. Als een pil niet herkend wordt, dan bestaat de mogelijkheid je pil door te sturen naar het laboratorium. Dan heb je de uitslag meestal na 1 week.

Andere drugs dan XTC, zoals poeders, zegels en vloeistoffen worden altijd doorgestuurd naar het laboratorium. Over het algemeen heb je dan een uitslag na 1 of soms 2 weken. Het is dus van belang dat je je drugs tijdig laat testen, als je van te voren wilt weten wat je gaat gebruiken!

Uitslagen worden gegeven in de base-vorm. Wil je hier mee over weten lees dan onze FAQ over base-vorm en zout-vorm bij drugstest uitslagen.

Zie Drugs-test.nl voor meer informatie over welke drugs we kunnen testen en verdere informatie over het testen en de voorwaarden.

Download de Red Alert app om op de hoogste gesteld te worden van o.a. waarschuwingscampagnes voor extra gevaarlijke drugs op de markt.

Meldpunt nieuwe drugs

Naast de Testcentra in Nederland heb je ook het landelijke Meldpunt Nieuwe Drugs. Hier kun je alleen nieuwe psychoactieve stoffen laten testen die niet op lijst 1 of lijst 2 van de Opiumwet staan. Je stuurt het sample dan op per post en je kunt later bellen voor een uitslag. Hier kun je dus geen reguliere illegale drugs laten testen en ook geen stoffen die onlangs op lijst 1 of lijst 2 zijn geplaatst zoals 4-FA en 4-MMC.

 

Laatste update: 14 juni 2021.

Adres