Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik had is een vraagje Een vriendin van mij is 16 weken zwanger en gebruikte nog regelmatig GHB. Nu is ze bang dat wanneer zei ermee stopt , het hartje ook stopt met kloppen ? Enig idee of dat mogelijk is ? En vanaf hoeveel dagen is het ook uit de baby?? En kan de baby er de komende maanden erg last van krijgen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je schrijft over regelmatig gebruik.  Als dat zo is, dan is er niet veel ergs te verwachten als je vriendin stopt. Integendeel. Het is heel goed als ze stopt. Het hartje stopt niet met kloppen.

Als het dagelijks of bijna dagelijks gebruik was, dan zijn er wel risico's. Dat komt omdat de ontwenningsverschijnselen dan heftig kunnen zijn voor moeder en kind. Met ontwenningsverschijnselen bedoel ik dat zij ziek kan worden omdat zij geen ghb in haar lichaam heeft.

In beide gevallen is het heel belangrijk dat de huisarts en de verloskundige het weten. Dan worden moeder en kind goed in de gaten gehouden qua gezondheid. Ook kan worden vastgesteld of het over verslaving gaat. Want in dat geval moet er meer begeleiding bij. Je vriendin kan namelijk terugvallen in  haar ghb gebruik in geval van verslaving. De ghb is net zo snel uit de baby als uit de moeder; binnen een dag al.

Of de baby de komende maanden last krijgt is nog moeilijk te zeggen. Als ze nu stopt zal het risico laag zijn. Sowieso kunnen jullie altijd gratis advies krijgen. Behalve de huisarts kan dat ook bij een preventieafdeling van de verslavingszorg. Gezien jullie postcode is dit Emergis.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

15 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG