Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Sinds ongeveer 6 maanden gebruik ik nu zo'n 2 gram 4MMC per dag. De wijze van inname is oraal middels een vloeitje. Nu heb ik het idee dat mijn blaas hierdoor soms verkrampt en voel ik met momenten een druk rond dat gebied. Plassen en seks doen geen pijn en ik hoef ook noet vaker te plassen. Kan dit worden veroorzaakt door de bloedvatvernauwende werking van deze drugs? Groeten, 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een deel van de werking van de blaas wordt door adrenaline aangestuurd. Ik denk niet dat het door de vaatvernauwende werking komt maar door direct effecten op de spieren van de blaas. Synthetische cathinonen zoals 4-MMC staan bovendien erom bekend dat ze bij overmatig gebruik ernstige bijwerkingen kunnen geven. Deze informatie van andere gebruikers is waar je het mee moet doen. Er is eigenlijk te weinig onderzoek nog gedaan naar lange termijn gevolgen.

Voor de zekerheid wil ik vragen of je niet toevallig ook aan de ketamine zit. Die geeft bij te frequent gebruik zeer gevaarlijke blaasproblemen.

En in het algemeen: dagelijks drugsgebruik wijst op verslaving. Kijk eens of je op nog meer gebieden last krijgt ervan.  In je relaties, je werk etc.  In dat geval en eigenlijk nu al raad ik je aan eens vrijblijvend met iemand te gaan praten. Bijvoorbeeld met een deskundige van Novadic-Kentron , de zorginstelling in jouw regio.

Succes!

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

19 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG