Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Afgelopen week zijn wij erachter gekimen dat onze dochter van 28 verslaafd is aan GHB. Dit doordat haar partner de relatie heeft verbroken. Ze is nu bij ons in huis. Novodic Kentron en de huisarts zijn al ingeschakeld maar uiteraard zijn er wachtijden. Ze gebruikt om de twee uur 1.8 ml en voor de nacht is ze nu overgestapt op 20 mg diazepam. Mijn vraag is of dit allemaal wel kan om het door elkaar te gebruiken. We kunnen dinsdag pas weer terecht bij de huisarts en wachten op een uitnodiging voor intake bij Novadic. Vandaar mijn vraag want we moeten het weekend en de maandag nog door. Ik maak overigens wel haar doseringen en houd de rest van de voorraad bij me zodat ze zeker niet meer neemt. Wel heeft ze gisteten bij de supermarkt bier gehaald, kan dit wel samen met al die hoeveelheden drugs en medicijnen? Alvast dank voor uw antwoord.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De GHB overdag en de diazepam voor de nacht zijn prima. Want de GHB is snel uitgewerkt. De diazepam vangt de afkick onrust op. 

De alcohol zou ik in principe niet toestaan. Wat uw eigen normen zijn speelt hierbij ook een rol. 

Het kan onverwachte wisselwerkingen geven. Al zal 1 glas bier weinig problemen geven. Misschien kunt u die afspraak maken, 1 glas maximaal.

Met vr grt

Gerard A

drugsarts 

23 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG