Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi hoi, Een vraagje over mijn derealisatie die ik zo'n jaar en 3 maanden geleden opgelopen heb na een leuk feestje. Ik heb begrip in wat mijn klachten veroorzaakt daardoor gaat het veel beter, echter zodra ik ook maar een drankje met cafeïne drink heb ik gelijk een wazig en verdoofd gevoel. De goeie periodes zolang ik geen koffie of alcohol drink worden steeds langer. En de slechte periodes steeds korter. Nu heb ik ook erg last van oorsuizen en hyperacusis en met vlagen dan ook moeite met licht en een bekrompen (watten) gevoel in me hoofd. De ene keer is de hyperacusis en de tinnitus erger dan de andere X. Deze laatst genoemde dingen komen wel met elkaar en lijken ook een beetje tegelijk te komen met verhoogde spanning en het gevoel van derealisatie. Een gevoel van niet uit me hoofd en gepieker kunnen komen waardoor alles om je heen vervaagd. De tinnitus en hyperacusis zijn verergert in de periode dat ik bupropion kreeg tegen de derealisatie ( wat voor geen meter helpt) je eigen denken is het belangrijkste om je beter te voelen. Ik merk dus dat het met de derealisatie de goede kant op gaat maar die hyperacusis, tinnitus en dat watten gevoel staat op jullie site onder de noemer hddp in plaats van dpdr. Gaan die ook weg wanneer de derealisatie helemaal verdwijnt? Vind het moeilijk/irritant dat ik nog steeds zo nu en dan die sensaties in me hoofd ervaar terwijl ik niet meer bang ben voor de derealisatie. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Hyperacusis, tinnitus en dat watten gevoel kan bij HPPD voorkomen en ook bij de depersonalisatie-derealisatie stoornis. De syndromen hebben grote overeenkomsten. 

Het is een teken van overgevoeligheid. Kijk maar eens naar de koffie die het al kan triggeren. In deze fase van je leven ben je overprikkeld. 

Als je je spanning weet te verlagen gaat alles afnemen. Zoals je al gemerkt hebt door de juiste denkwijze aan te nemen. Er kan ook onbewuste spanning in je lijf zitten zoals door een bad trip in het verleden. Of doordat je HSP (hoog sensitief) bent bijvoorbeeld.  Het kan ook zijn dat nu de DR afneemt dat de rest er nog achteraan gaat komen. 

Zoek naar je spanningsbronnen en verlaag die, dat wordt je zoektocht. 

Wij kunnen helpen zoeken op ons spreekuur als je wil.

 

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

24 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG