Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi ik ben een vrouw van32 jaar nooit druks gebruik rook niet en drink geen alcohol maar week geleden heb ik een brownie met wiet gegeten krijg een heftig bad trip ben er nog steeds onderste boven van sins ik dat heb gehad ben ik helemaal bij af heledag angsten emoties door elkaar ben zo bang dat ik hier niet meer uit kom want ik heb ocd en Bordeline en ging zo goed met mij maar sins die trip gaat slecht kan iemand mij antwoord geven of ik hier ooit uit kom ben zo angstig dat ik iets beschadig heb in mijn hersenen daar die wiet. Als je blief iemand antwoord op

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik vat je vraag even samen: Je hebt een bad trip gehad van een spacebrownie. Nu, een week later, heb je nog steeds last van angsten en hele heftige emoties. Het gaat daardoor niet goed met je.

Ik wil beginnen met je gerust stellen. Er is niets in de hersenen beschadigd. Er zijn veel meer mensen die deze klachten na een bad trip ervaren. Ze gaan eigenlijk altijd weer over. Hieronder zal ik beschrijven waar je klachten vandaan komen en hoe je er weer vanaf komt.

Op het moment dat je een bad trip hebt wordt het angstcentrum in de hersenen overprikkeld. Nu, een week na je bad trip, is het angstcentrum nog overgevoelig. Dingen waar je vroeger niet bang voor was, kunnen door die overgevoeligheid plotseling wel heel eng of spannend worden. Vaak zien we dat het ook invloed heeft op OCD klachten.

De hersenen hebben tijd nodig om weer tot rust te komen. Als het angstcentrum tot rust is, zal je ook geen angstreacties en heftige emoties meer krijgen.

Je kan de hersenen helpen tot rust te komen. Gezonde voeding en voldoende slaap, ontspanning en lichaamsbeweging zijn een goede basis.

Stress of spanning kan de klachten erger maken. Hoe meer jij je druk maakt over je klachten, hoe sterker ze aanwezig zullen zijn. Heb vertrouwen in dat dit goed komt. Als het je lukt te ontspannen zullen je klachten steeds minder worden tot ze helemaal weg zijn.

Deze tip is waarschijnlijk overbodig, maar gebruik geen drugs meer. Opnieuw gebruik zal de klachten versterken. Dit kan trouwens al bij gebruik van caffeïne (koffie) en nicotine (sigaretten). Als je een roker en/of koffiedrinker bent, probeer dit dan ook zo veel mogelijk te matigen.

Je zult merken dat je klachten de komende weken af zulen nemen. Lukt het niet, of kom je er niet uit, weet dat je ons dan weer kunt vinden voor hulp.

Sjoerd

23 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG