Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb gehoord dat het prettiger is om Keta anaal opgelost in warm met een spuitje anaal in te brengen/ te gebruiken. Wie kan mij hier meer bijzonderheden over vertellen? Bij voorbaat dank!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sommige gebruikers vinden het prettiger om drugs rectaal in te brengen. Dat komt bijvoorbeeld dat zij het niet fijn vinden om te snuiven. Het is niet per se gebruiksvriendelijk, aangezien het inbrengen wat lastiger kan zijn. Waar je enerzijds het neusslijmvlies beschermt door de ketamine elders in te brengen, loopt de endeldarm wel risico om geïrriteerd/beschadigd te raken. Zeker als je het te vaak doet.

Het effect kan mogelijk even snel intreden als bij snuiven. De endeldarm bevat heel veel bloedvaten. Het kan zelfs zo zijn dat je minder veel nodig hebt omdat de oppervlakte groter is dan het neusslijmvlies. Dus je moet dan lager doseren om te beginnen.

Maar het kan ook juistvoor een verminderd effect zorgen. Omdat er rectaal 1/3 beschikbaar blijft van de drug  ten opzichte van nasaal gebruik. Het heeft te maken met het moment waarop de lever gepasseerd wordt en er afbraak kan plaatsvinden. We weten nog niet hoe het netto zal aflopen. Mocht je een ervaring opdoen, vernemen we die graag.

We vonden nog een informatieve link: pluggen voor dummies. Lees onze pagina over ketamine eens door voor algemene tips, risico's en informatie.

Vriendelijke groet,

Calvin
 

20 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG