Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kan ik 3mmc-kristallen ook snuiven of moet ik echt bommetjes slikken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je kan 3-mmc inderdaad ook snuiven. Zorg in dat geval dat de kristallen fijn gemaakt zijn. Dikke kristallen kunnen namelijk je neusslijmvlies extra beschadigen.

Van het middel 3-mmc weten we nog heel erg weinig over de risico's. Sommige mensen ervaren tijdens- of na het gebruik vervelende klachten. Psychisch zoals somberheid, angst, paniek of andere vervelende emoties. Lichamelijk zien we klachten als hoofdpijn, spierpijn, maar mogelijk ook (hersen)schade. 3-mmc lijkt mensen sterke trek te geven om steeds te blijven gebruiken. Mogelijk is het erg verslavend.

Ik zie dat je zestien jaar bent. Als je zestien bent, is je lichaam en dus je hersenen nog volop aan het groeien. Het gebruik van drugs als 3-mmc kan schadelijk zijn voor de groei. Je kan er dus de rest van je leven last van blijven houden. Daarnaast heb je op deze leeftijd ook een grotere kans om een verslaving te krijgen.

Een beetje flauw antwoord misschien, maar ik maak mij wel een beetje zorgen. Wij zien hier veel problemen rondom 3-mmc. Samen met dat je nog maar zestien bent, wil ik het gebruik toch afraden.

Met hartelijke groet,

Dion

28 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG