Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeden middag Ik heb vorige maand in Duitsland met de vrachtwagen een stoepje kapot gereden en die mensen hebben de politie gebeld. Ik stond inmiddels al stil op een truckparking toen ik telefoon kreeg. Politie naar me toe gekomen. Stond een biertje te drinken met een collega. Ze vroegen me rijbewijs en kwamen er al snel achter dat ik al eens een rijverbod heb gehad in Duitsland voor het gebruik van cannabis. Dus uit eindelijk alcohol test en drugs test ondergaan. Alcohol was goed maar de urine test niet. Had vorige av9nd en voor de politie er was geblowt. Bloedtest gedaan en mocht weer gaan. Zonder boeten ofzo. Nu is mijn vraag ik stond stil en ze hebben me niet op heterdaad betrapt. Kan ik als nog een boete en rijverbod krijgen? Want de schade vergoeding van de stoep is al wel binnen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. In een urinetest kunnen sporen van (de afbraakstoffen) van cannabis zitten. Die kan dus positief uitslaan. Dat zegt niet zo veel over een bloedtest. Het is dus niet gek als er in een bloedtest geen (of nauwelijks) werkzame stoffen aantoonbaar zijn. Boetes worden over het algemeen bepaald op de hoeveelheid in een bloedtest. Als jouw waarde negatief was, of onder een bepaalde waarde zat, heeft dat geen gevolgen.

Hoe dat bij jou precies zit en hoe de duitse wetgeving hierin precies werkt, durf ik je niet te vertellen. Heb je hier geen duidelijkheid over gekregen? Het lijkt mij dat wanneer je een boete krijgt, je dit ter plekke te horen krijgt.

Met hartelijke groet,

Dion

28 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG