Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste allemaal, Ik heb een vraag over XTC. Er is een internationale database site waar alle XTC soorten te vinden is met testresultaten en data. Kan ik ervan uit gaan, dat wanneer ik een xtc pil heb van een bepaald logo, en dit correspondeert exact met degene wat op betreffende site staat, deze ook identiek is qua dosering? Of kunnen er van dezelfde XTC merken/logo;s/ afmetingen en gewicht toch verschillende batches in omloop zijn met afwijkende doseringen? Hoe betrouwbaar is zo'n site? Alvast dank!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je kan zeker niet uitgaan dat de info op die database, correspondeert met jouw pil. Xtc pillen worden in 'batches' gemaakt. Een paar miljoen pillen in één keer. De volgende keer kunnen dezelfde kleurstoffen en/of vormen gebruikt worden, maar een andere inhoud hebben.

Ik ga je een voorbeeld geven wat ik bij de testservice gezien heb. Ongeveer één jaar geleden waren er veel roze Red Bulls in de handel. Eén daarvan bevatte zo'n ~124mg mdma. De ander, dat op het blote oog gelijk leek, had een spreiding van 150-280mg. Dus stel, jij denkt je pil gevonden te hebben op die site. Website publiceert: goede pil, 124mg. Jij neemt dat, terwijl het feitelijk een pil van 280mg is. Je kan je voorstellen dat je voor een verassing komt te staan.

Wat wil ik hiermee eigenlijk schrijven? Wil je zeker weten wat er in je pil zit? Dan zit er niks anders op dan het echt te laten testen. Een beetje moeite, maar een verkeerde pil kan enorme gevolgen hebben. We zien veel problemen ontstaan bij xtc door door te hoge dosering. Door het te testen, weet je precies wat er in je pil zit. Blijkt jouw pil uit een batch met een grote spreiding te komen? Dan krijg je dat ook te horen bij het laten testen. Dergelijke pillen met grote spreiding worden altijd afgeraden om te gebruiken.

Met hartelijke groet,

Dion

28 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG