Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heb een vraagje. Ga volgende week naar noorwegen. En wil graag een flesje poppers meenemen. Weet dat het in Noorwegen verboden is. Maar mijn vraag is wat doen ze op Schiphol als ze het vinden in mijn handbagage?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Poppers zijn sinds 2001 niet meer legaal verkrijgbaar. Als je dit meeneemt in je bagage wordt het in het minst erge geval niet opgemerkt, geen aandacht aan besteed of weggegooid. Maar, in het ergste geval wordt het gezien als drugssmokkel en kan je daarvoor aangehouden worden. Daartussenin kan nog van alles gebeuren: onderzoek, verhoor, vastzitten. Grote kans dat je je vlucht mist. 

Poppers zijn daarnaast ontvlambaar en mogen daarom niet in de bagage worden meegenomen. Meer informatie over wat je wel of niet mee mag nemen in je bagage is te vinden op deze pagina over bagage veiligheid. Als je toch ontvlambare stoffen mee neemt kan je hiervoor vervolgd worden. De straf kan verschillen van een boete, taakstraf of zelfs gevangenisstraf.   

Als je in Noorwegen wordt aangehouden zijn de gevolgen mogelijk nog vele malen groter. Is dat een risico wat je wilt lopen?
 

Groet,

Celeste

24 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG