Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

als ik coke gebruik en ik doe mijn ogen dicht zie ik gezichten van mensen. vaak heeel realistisch zijn gewoon echte mensen. ik moet me der dan op gaan focussen als ik ze zie. vergelijken met als je ogen goed dicht doet dat je kleuren kan zien. dat heb ik dan met gezichten van mensen. is dit normaal? ik heb het ook als ik xtc gebruik.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,


Wat je omschrijft lijkt op een hallucinatie. Zowel bij cocaïne als bij mdma (xtc) kunnen hallucinaties optreden. Bij mdma komt het eerder voor dan bij cocaïne. Des te hoger je dosering, des te groter de kans op hallucinaties. Maar ook persoonlijke gevoeligheid speelt een rol. Hallucinaties kunnen ook ontstaan door vermoeidheid. Ben je erg lang wakker als je gebruikt? Dit zou ook van invloed kunnen zijn. 

Soms komt het ook voor dat mensen gaan hallucineren, omdat er een psychose is opgewekt. Dit gebeurt vooral bij mensen die aanleg hebben voor psychoses. Of als je mensen in de familie hebt met schizofrenie of een andere psychotische stoornis. Is dit bij jou het geval? Dan raad ik af om drugs te gebruiken. 

Ik maak uit je bericht niet op dat je angstig of bang bent als je deze beelden ziet. Als dit wel zo is, probeer dan in ieder geval rustig te blijven en jezelf te vertellen dat de hallucinaties ook weer stoppen. Je kan iemand om hulp vragen (vrienden of de EHBO) om je te helpen tot rust te komen.

Is je vraag zo beantwoord? Zo niet, stuur me dan nog een bericht. 

Groet,


Celeste

16 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG