Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik gebruik voor een dysthyme stoornis Citalopram 20 mg. Een vriendin van mij wil graag voor het eerst LSD gebruiken en omdat ik daar veel ervaring mee heb wilde ze dat graag met mij doen. Omdat het wat minder lang duurt, zitten we echter aan 4-HO-MET te denken. Ik las dat LSD en Citalopram combineren opzich geen risico met zich meebrengt, behalve het verstoren van de stemming en dat ik er mogelijk niet veel van kan voelen. Hoe zit dat met 4-HO-MET? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik herhaal even het eerste antwoord om te beginnen.  Over de combinatie. Wij hebben alleen nog theoretische antwoorden.  Want we hebben nog geen ervaringen vernomen van mensen die dit combineerden.

Als er angst is kan LSD een bad trip, een paniekaanval opwekken. Hopelijk is die eventuele angst afgenomen door de antidepressiva. Daarmee is dat risico verlaagd, maar niet nul. 

LSD blokkeert o.a. twee serotoninereceptoren, antidepressiva verhogen serotonine. Het LSD effect kan door de antidepressiva afgenomen zijn, gelijk blijven maar misschien ook zelfs toenemen. Het is een experiment wat je overweegt te doen.

Antidepressiva kunnen bijwerkingen hebben. Zeker in het begin. Als je dat hebt dan is je gebruiks 'set' niet gunstig genoeg en neemt de kans op een bad trip toe.
Vaak komen voor: (> 10%): misselijkheid, droge mond, slaperigheid, slapeloosheid, zweten, hoofdpijn. Ook vaak (1-10%): gewichtsafname, afgenomen eetlust, gejaagdheid, nervositeit, angst, abnormale dromen, concentratiestoornissen, tremor, gevoelsstoornissen, duizeligheid, aandachtsstoornis, tinnitus, geeuwen, verkoudheid, maag-darmklachten, jeuk, spierpijn, moeilijk plassen, seksuele stoornissen, vermoeidheid.
Sluit dat dus eerst uit.

Schade is wetenschappelijk nog onduidelijk. Veel mensen krijgen wel flashbacks na LSD gebruik. Het is discutabel of je dat schade noemt of het herbeleven van een intense herinnering.  

Als je van (één van) beide middelen een heel hoge dosering neemt is in theorie het serotoninesyndroom mogelijk. Dat is een toestand van teveel serotonine in het lichaam met mogelijk verwardheid, oververhitting en epileptische aanvallen. 

De werkingsduur van 4-HO-MET lijkt inderdaad korter. Maar op Reddit las ik dat er twee verschillende vormen zijn die niet even lang werken. Ik weet het nog niet, Ga je daar ook nog even lezen?

Het is mijn niet bekend dat deze tripmiddelen een dysthyme stoornis kunnen beter maken. Al kunnen tripmiddelen soms anti depressieve effecten hebben. Kijk even in je verleden of het wel eens mis ging in de vorm van een bad trip of angst. In dat geval kan je het nu beter bij je keuze voor antidepressiva laten.

Op https://psychonautwiki.org/wiki/4-HO-MET staat veel info over 4-HO-MET en bij normale doseringen lijkt het niet gevaarlijker door de citalopram.

Succes en vriendelijke groet,


Gerard A
drugsarts 

29 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG