Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

beste ik heb een paar maanden geleden een badtrip gehad van een lachgas ballon toen ik aan de xtc zat. heb toen even een tijd last gehad van paniekaanvallen en piekeren en hallucinaties. het gaat nu wel een stuk beter met me maar nog niet helemaal optimaal zoals ik me voor de bad trip voelde. zit af en toe nog niet lekker in mijn vel, maar soms ook wel weer dan heb ik echt zin om wat te doen. nu wil ik binnenkort eigenlijk weer xtc gebruiken, ik heb verder nooit last gehad van mijn xtc ervaringen. ik ben wat zenuwachtig en gespannen om weer aan de xtc te gaan. kunnen er dan erge klachten komen als ik nu ga gebruiken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Fijn dat het nu beter met je gaat. Goed dat je van te voren research doet welke risico's je loopt bij het gebruik van xtc. Hier onder zal ik wat uitleggen over de klachten die je ervaart en wat die met drugs te maken hebben. Hiermee kan je bewustere afweging maken of je xtc gaat gebruiken of niet.

Op het moment dat je een bad trip hebt, wordt het angstcentrum behoorlijk overprikkeld. Na de bad trip, is dit deel van de hersenen nog steeds gevoelig. Daardoor ontstaan allerlei klachten als paniekaanvallen, piekere en derealisatie

Wanneer iemand xtc gebruikt wordt het angstcentrum ook geprikkeld. Door gebruik van xtc komt je lichaam in een soort fight of flight modus. Deze kenmerkt zich door strakke spieren, vergrote pupillen en bijna onuitputtelijke energie. Omdat je niet echt in gevaar bent, ervaren gebruikers dit als prettig.

Nu over naar jouw situatie. Je klachten zijn een stuk milder geworden, maar ze zijn nog niet weg. Op het moment dat je xtc zou gebruiken, zou je meer gevoelige angstcentrum opnieuw behoorlijk extra geprikkeld worden. Dit kan er voor zorgen dat je klachten weer sterker terug komen of dat je herstelproces wordt verlengt. Het maakt hierbij niet uit dat je klachten in de eerste instantie in combinatie met lachgas zijn ontstaan.

De stelregel bij dit soort klachten is: zorg dat je eerst minimaal drie maanden volledig klachtenvrij bent.

Even wachten nog dus.


Met vriendelijke groet,

Sjoerd

02 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG