Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi ik ben 22 jaar en ik gebruik weleens oppende drugs (speed coke ) soms ook doorde weeks en dan neem ik melatonine om in slaap te komen nu merk ik dat ik egt erge nacht merries krijg denkt u dat het door de melatonine komt en moet ik een ander slaapmiddel gebruiken of doorde kombinatie met drugs

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Melatonine kan als bijwerking nachtmerries hebben, al is dat vrij zelden: bij 1 op de 100.  De drugs kunnen het ook veroorzaken, want je lichaam wordt in een waakstand gezet door de adrenaline stijgingen. De combinatie zou het inderdaad kunnen verergeren. Misschien had je ook nachtmerries voordat je melatonine nam?  

Een middel dat op -pam eindigt zoals diazepam kan de up-effecten van speed of coke dempen. Dat bevordert de slaap. En kan beter werken dan melatonine. Maar kijk uit, mag maar 1 à 2 x per week want ze zijn verslavend.

Verder, bekijk jezelf even goed of je het wel goed vindt om vaak te gebruiken. Verslaving kan op de loer liggen. Een tip is dan om een keer een vrijblijvend gesprek met een deskundige te voeren.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

16 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG