Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

als ik mijn ogen dicht doe en ga me focussen op een punt dan zie ik gezichten van mensen in zwart wit. dit is gebeurd na mijn badtrip van xtc met een lachgas ballon. hoe kan dit? misschien heb ik dit altijd al gehad en valt het me nu pas op? ook heb ik als ik me wil gaan foccusen op zulke dingen voor het slapen ga ik hallucineren en dan ineens kom in een soort slaapverlamming en kom ik in een droom terecht waar ik me echt bewust van ben. het voelt het zoals die intense trip van me toen ik bad ging. zijn dit herbelevingen? het is niet zo erg meer als eerst. toen ging ik me der altijd op focusen. ik merk dan ook aan mezelf als ik der op ga foccusen krijg ik hypnagoge halucinaties en krijg ik een slaapverlamming en kom in een droom terecht. deze badtrip heb ik 5 maanden geleden gekregen. is dit normaal dat ik der zo lang last van heb? ik zeg wel dat ik dit jaar stevig aan de drugs heb gezeten. elke dag geblowd vrijdag en zaterdag drank drinken met coke der bij. en heb 2x truffels gedaan in combinatie met wiet. hier zat 4 weken verschil tussen. en heb ik 4 x xtc gedaan dit jaar. begin van het jaar op een avond 4 xtc pillen van 200 mg en een week later weer 3.5 xtc gehad toen 2 maanden later 2 xtc pillen van over de 300 mg en 4 weken later weer deze zware pillen van 300mg en toen in combinatie met een ballon en toen heb ik een badtrip gehad. zou dit ook een gevolg der van hebben geweest dat ik nu deze klachten errvaar.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Jouw klachten komen vaker voor. Vooral na gebruik van tripmiddelen. Maar ook door een aanleg, want sommigen hebben de hallucinaties zonder drugsgebruik.

Waarschijnlijk zijn de xtc, truffels en cannabis verantwoordelijk. Die veroorzaakten in combinatie met je overbelasting de bad trip. Die wordt wel eens traumatisch en geeft daardoor aanhoudende klachten. Dus het antwoord op jouw vraag is JA.

Als je focus erop, met je angst, verlaagt, hetstelt het. Ook als je stopt met dit forse drugs- en alcoholgebruik. Als er nog angst in je lijf zit van de tijd voorafgaand aan je drugsgebruik moet dat eigenlijk ook behandeld worden.

Op ons spreekuur hebben we tips.

 

Mvg,

Gerard A

drugsarts

27 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG