Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb Alegria Odorizer gekocht (1 busje) en wil deze naar Spanje met de vliegtuig meenemen. Mag dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In Alegria Odorizer zitten verschillende middelen verwerkt, zoals 3-MMC of 1P-LSD. Naast deze middelen kunnen ook o.a. 4-FMA, 6-APB of 2C-B Fly in Alegria zitten. In Nederland zijn deze middelen nog niet verboden, maar daar gaat in de toekomst verandering in komen. De middelen worden namelijk goed in de gaten gehouden door de overheid. Er wordt momenteel gewerkt aan een vangnetbepaling, waarin in een keer alle middelen verboden worden die lijken op LSD, XTC of andere middelen die al op de Opiumlijst staan. Dat is momenteel nog niet aan de gang, maar deze wet is in ontwikkeling. 

In Spanje is er een lange periode geweest dat een grote webshop honderden verschillende psychoactieve stoffen (die legaal waren daar) verkocht. Echter is het zo dat de overheid daar niet achterstond en hebben zij invallen gedaan bij hen. Dit geeft wel een signaal af dat Spanje geen voorstander is van deze nieuwe psychoactieve stoffen (NPS). Hoe de wetgeving exact zit in Spanje rondom NPS, kan ik je niet vertellen. Daarover kun je het beste informatie voor inwinnen bij de douane, ministerie van buitenlandse zaken of een Spaanse ambassade. Spanje heeft overigens, net als Nederland, een zeer snelle noodprocedure voor nieuwe middelen waarmee zij een middel snel op een Opiumlijst kunnen zetten.

Wil je geen risico lopen om in problemen te komen met douane, politie of justitie neem je beter niets mee. Ook als een verdacht middel na onderzoek door douane niet strafbaar lijkt te zijn kan je er mee in de problemen komen door bijvoorbeeld onderzoek op het vliegveld, en het missen va je vlucht.

Vriendelijke groet,

Calvin

22 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG