Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste lezer Ik gebruik sinds kort (weer) recreatief GHB (eens per maand in het weekend). Normaliter neem ik elke avond voor het slapen gaan 25mg quetiapine. De vorige keren heb ik dit niet genomen na GHB gebruik (met de gedachte: 2 dempers is een slecht idee), maar slaap dan de gehele nacht niet. Hoeveel tijd na het gebruik van GHB zou ik wel weer deze (zeer) lage dosering aan slaapmedicatie kunnen nemen? Met vriendelijke groeten, M.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagsteller,

Dat was een goed idee om niet te combineren. De combinatie GHB met quetiapine is niet ongevaarlijk. Het kan het risico van plotselinge slaapaanvallen vergroten. Je moet eigenlijk nooit een tweede downer nemen naast GHB i.v.m. risico op overdoering en coma. De halfwaardetijd van quetiapine is 7 uur. Maar die van GHB maar een half uurtje, wat weer gunstig is.  Dus als je er 1 a`2 uur tussen laat is de kans groot dat dat goed gaat.

Bijwerkingen van quetiapine kunnen talrijk zijn. Check of je daar last van hebt en bekijk je bijsluiter of lees het op www.apotheek.nl.

Vaak komen voor: bloedarmoede, slaperigheid, met name in het begin van de behandeling, droge mond, duizeligheid, hoofdpijn, stijfheid, gewichtstoename, na staken ontwenningsverschijnselen. Ook vaak: meer eetlust, abnormale dromen, nachtmerries, suïcidale gedachten en gedrag, irritatie, koorts, moeilijk uit je woorden komen, wazig zien, benauwdheid, lage bloeddruk, hartkloppingen, oedeem, maagdarm klachten. Veranderde bloedwaarden wat bloedonderzoek nodig maakt.

Als je hartritmeklachten hebt is GHB gebruik een extra risico want GHB kan dat ook geven.  Wij hebben nog geen ervaringen met de combinatie maar grote voorzichtigheid is dus op zijn plaats. 

En ook fijn als je ons opnieuw een vraag stelt en je ervaring wil delen.


MVG
Gerard A
drugsarts

06 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG