Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste artsen, Ik neem dagelijks 1 mg risperdal en overweeg nu om een keer ketamine te proberen. Is daar een risico of een interactie tussen de twee middelen? Bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eerst kijk je naar de bijwerkingen van risperdal: vaak spierstijfheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Ook seksuele stoornissen, gewichtstoename, verandering in eetlust, spierstijfheid, trillen, duizeligheid, wazig zien, rode ogen, benauwdheid, bloedneuzen, hoesten, maag-darmklachten, droge mond, tandpijn, urine-incontinentie, huiduitslag, rug-, spier-, gewrichtspijn, luchtweg-, urineweginfectie, longontsteking, pneumonie, bronchitis, griep, koorts, vermoeidheid, oedeem, moeheid, vallen, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, opwinding, angst, depressie, slaapstoornis.

Stel dat jij dat hebt, dan is er een reden om niet te combineren: de kans op vervelende reacties, zoals de bad trip. Je kan ook zo zien welke ketamine effecten die bijwerkingen zou kunnen verergeren. Stel, als je Risperidon krijgt voor psychose, dan beschermt het middel wel tegen een drugspsychose, maar moet je altijd voorzichtiger zijn en lager doseren. Er zijn verder geen gevaarlijke wisselwerkingen.

Mocht je een ervaring opdoen, deel je die dan met ons?

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 
 

12 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG