Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Gevoelige huid na 2cb Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een halve pil 2cb genomen. De trip was verder prima, maar ik had best een ongemakkelijke lichamelijke reactie erop. Ik kreeg een erg kriebelig lichaam, en een klein beetje tintellig. Nu 4 dagen later heb ik nog steeds last van een gevoelige huid, en snachts ook van heel erg veel zweten. Kan dit nog komen door de 2cb?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Op het moment dat je psychedelica, zoals 2C-B gebruikt verandert je waarneming. Hierdoor voel je dingen die je anders niet voel, zoals de kriebels en tintelingen in je lichaam. In een duur woord heet dat selectieve perceptie. Een voorbeeld daarvan is een tikkende klok. Als je de klok net in je huis ophangt, hoor je het getik steeds. Na een paar dagen, hoor je het niet meer. Het tikken is er nog wel, maar je brein doet het tikken een soort filteren.

Nu, na je trip voel je dit nog steeds. Dat komt doordat je brein die gevoelens niet meer filtert.  De huid is altijd een gevoelig orgaan. We gebruiken het letterlijk om te voelen. Je bent er bewust van geworden. Misschien maak jij je zelfs wel zorgen. De hersenen hebben een focus op dit gevoel, daardoor voelt het gevoelig aan. Ook s' nachts veel zweten kan met zo'n overgevoeligheid te maken hebben.

Op het moment dat je je bewust veel concentreert op het andere gevoel, 'train' je je hersenen hier op te focussen. Hierdoor zal het de overgevoeligheid dus nog intenser aan gaan voelen. Probeer je zo veel mogelijk van de klachten af te leiden. Dan verliezen de hersenen vanzelf de focus op de klachten. Ga dus zo veel mogelijk door met je dagelijkse bezigheden, slaap voldoende en eet gezond.

Voor verbetering is enige tijd voor nodig, maar binnen een paar weken zou je zeker verschil moeten merken. Als dat niet zo is. Stel je dan hier nog een vraag?

Sjoerd

17 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG