Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Nu heb ik in de kerstvakantie met een paar vrienden uit 2 verschillende groepen een vakantiehuisje. Met de ene vrienden ga ik tussen 21-24 december Met de andere vrienden ga ik 31 december. Beiden wilde xtc nemen, alleen leek mij dit niet verstandig aangezien het een verschil van 7-10 dagen is. Nu vroeg ik me af als ik eerst 2cb neem met de eerste groep en dan xtc met de tweede, of het dan dezelfde schadelijke effecten heeft als 2x xtc. Aangezien 2cb origineel een vervanger van xtc was. Overigens heb ik nog nooit drugs gebruikt behalve wiet/hasj en alcohol. En dan nog een vraag. Wat zijn de effecten als je ketamine neemt als de xtc is uitgewerkt (dus op dezelfde avond)? Want dit kon ik niet vinden. Ben overigens 20, 195 en normaal postuur.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd of je drugs kan gebruiken met een pauze van zeven tot tien dagen. Het kan, maar erg handig is het niet. Als je xtc (MDMA) gebruikt, heeft je lichaam twee a drie maanden nodig om te herstellen van het gebruik. Gebruik je eerder, zijn de bijwerkingen vaak groter en merk je niet zo veel van de fijne effecten. Daarnaast heb je ook een grotere kans op een bad trip.

Van 2C-B wordt gezegd dat het met lagere doseringen, een MDMA-achtig effect heeft. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb vanuit gebruikers nog nooit teruggekregen dat zij dit echt ervaren. Het kan in lage doseringen echt een hele milde euforie of ietwat oppeppend werkt, maar lang niet bij het echte MDMA-effect. Daarnaast kan je van 2C-B behoorlijk trippen. Zeker als je voor het eerst gaat trippen, is dat een hele beleving. Je hebt ook echt wel even de tijd nodig om hiervan bij te komen. Echt handig om na één week xtc te gaan gebruiken, is het niet.

Dan nog even over de combi met ketamine. Als je drugs gaat combineren, geeft dat onvoorspelbare reacties. Mensen gebruiken ketamine bij afterparties en vinden dat een fijn effect. Omdat het men nog vager (verwarder) maakt, maar ook het wat ontspannend kan werken. Volgens mij ga jij gebruiken met ervaren gebruikers. Terwijl jij nog geen ervaring hebt. Jouw plan om te combineren en zo kort op elkaar te gebruiken, heeft een groot risico op een bad trip of andere vervelende effecten. Mijn advies: kies voor één moment, kerst of 31 december en gebruik maar één drug. Laat je drugs verder testen en hou je dosering laag. Meer tips over de drugs, check onze website.

Met hartelijke groet,

Dion

18 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG