Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey. Ik heb van de week ik 2 dagen 1,5 mg 2FMA weggewerkt, en heb sindsdien een best wel vervelend en drukkend gevoel op mijn maag. Ik had in het verleden bij Speed en deze ook last van maagzuur (vooral als ik een lange tijd niks at), maar deze keer blijft het. Moet ik me zorgen gaan maken of blijft het maar een paar dagen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Na gebruik van 2FMA heb je een drukkend gevoel op de maag. Vroeger had je bij speed wel eens last van maagzuur. Je wilt weten of het vanzelf over gaat of dat dit langer aan gaat houden.

Je schrijft dat je 1,5 mg 2FMA hebt gebruikt. Klopt dit? 1,5 mg is doorgaans een dosering waarbij het effect nog niet opgemerkt wordt, zeker niet als het over twee dagen verdeeld wordt. Zou het kunnen dat je 1,5 g bedoelde? Dit zou een behoorlijke dosering zijn waarbij de maagklachten die je beschrijft mij niet zouden verbazen.

Er is eigenlijk nog bijna niets bekend over het middel 2FMA. Behalve dat het een amfetamine achtige is en dus een stimulerend middel. Spieren gaan hierdoor strak staan en voeding dat in het spijsverteringskanaal zit wordt versneld naar buiten gewerkt. Wanneer je een zeer hoog doseert (1,5 g) en zeer frequent gebruikt (twee dagen na elkaar), verbaast het mij niet dat je hier klachten van ervaart. 

Mijn verwachting is dat de klachten te komende dagen af zal nemen tot de klachten weer verdwenen zijn. Als dat niet lijkt te gebeuren, ga dan zeker even langs de huisarts. Ook als het heftige pijn is, zou ik naar de huisarts gaan. Omdat er nog zo veel niet bekend is over 2FMA zouden er ook andere complicaties kunnen spelen die simpelweg nog niet bekend zijn.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

06 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG