Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een vraag over de buis van estatius ( van oor ). Ik heb al 2 3 jaar erg last van dat die dicht is. Heb druk gevoel dat die niet open gaat en voel geruis. Heb 1 keer buisje laten zetten ook geen succes bij de kno arts. Ik vroeg me af als ik ballon gebruik of die dan juist gaat openen.?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagsteller,

Wat lastig.

Als je begint met lachgas inhaleren ontstaat er overdruk in het middenoor. Lachgas werkt pijnstillend, dus dit wordt vaak niet gevoeld. Afhankelijk van hoe vaak je slikt/gaapt, en de doorgankelijkheid van de buis van Eustachius kan er gas ontsnappen uit het middenoor. Dit wordt bij jou dus een probleem: de druk zou er niet uit kunnen. Bij het stoppen met lachgas krijgen gebruikers het omgekeerde mechanisme en zorgt een onderdruk in het middenoor soms voor veel pijn.

Advies dat wordt gegeven: probeer te gapen. Steek je onderkaak naar voren totdat je een gaapbeweging kan maken. Je hoort wat gerommel in je oren en de buis van Eustachius gaat open en de druk wordt weer normaal. 

Ik ben benieuwd wat je KNO arts heeft aangetroffen: waarom is die buis dicht? Heb je daar ontstekingen gehad? Veel gesnoven of veel neusdruppels gebruikt? 

Zo niet dan kun je eens xylometozaline neusspray proberen, zo kort mogelijk in verband met gewenning. Maximaal 7 dagen.

Lachgas kan de buis niet open zetten.


Met vriendelijke groet,
 

Gerard A

drugsarts 

11 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG