Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste DrugsInfoTeam, In het afgelopen weekend zijn we flink losgegaan (3 dagen lang) en hebben we meerdere drugs achter elkaar en/of door elkaar gebruikt. Op de donderdag zijn we begonnen met XTC en nadat deze (bijna) uit was gewerkt zijn we in de ochtend over gegaan op de ketamine. Daarna (vrijdag overdag) hebben we speed en GHB gecombineerd en in de avond zijn we over gegaan op de 2CB. In diezelfde nacht (na een paar uur) hebben we daar XTC bij genomen. Echter hebben we voor ons gevoel echt geen enkel effect ervaren van XTC (zelfs bij 2 pillen). Datzelfde geldt voor de zaterdag. De GHB en Ketamine hebben we wel gevoeld. Maar opnieuw heeft de XTC daarna echt geen enkel effect meer gehad (dit was de laatste avond overigens niet bij iedereen zo). Mijn vermoeden is dat de ketamine die we dit weekend veel hebben gebruikt de effecten van XTC bijna helemaal teniet deden, ondanks dat we deze nooit samen hebben gebruikt. Er zat ook redelijk wat tijd tussen de laatste keer ketamine en XTC en effecten van ketamine zijn relatief snel uitgewerkt, dus dat spreekt mijn vermoeden juist weer tegen. Is ketamine mogelijk de oorzaak of denken jullie dat er iets heel anders aan de hand is waardoor de XTC helemaal niets meer deed?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het klinkt mij niet onbekend dat de xtc niet werkt bij mensen. Sommige mensen zijn er simpelweg niet gevoelig voor en soms is het de situatie die ervoor zorgt dat de xtc niet werkt. Je geeft aan dat je drie dagen lang verschillende soorten drugs gebruikt hebt (misschien ook zonder slaap). Dit zorgt voor een aardige aanslag op het lichaam en dit is een van de oorzaken waardoor de xtc niet zo werkte zoals op de eerste avond. De andere oorzaak is dat xtc in de hersenen zorgen voor een afgifte van serotonine. Deze stof is het stofje waardoor je je zo gelukkig voelt in een xtc-trip. Alleen is het zo dat deze stof in een xtc-trip volledig opgemaakt wordt en minimaal zes weken de tijd nodig om te herstellen. Ga je eerder gebruiken in die zes weken, zul je weinig tot niets ervaren van gelukzalige effecten van xtc. De risico nemen echt wel toe. Het is eigenlijk not-done om binnen drie dagen 2x XTC te nemen als  de risico wilt beperken.

De ketamine heeft in deze situatie dus geen direct effect op de verminderde trip van xtc, maar wel een indirect effect. Dit geldt ook voor de andere middelen. Wanneer je veel drugs gebruikt in een korte periode dan is dat niet zonder effecten op het lichaam en de hersenen. Je lichaam raakt wat vermoeider en dit zorgt er ook voor dat het effect van drugs anders wordt ervaren. 

We raden altijd aan om tussen drugsgebruik een periode van drie maanden te houden zodat je je lichaam en hersenen de tijd geeft om te herstellen en op deze manier waar kan de riscio's te beperken. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

08 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG