Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dinsdag 29 december heb ik xtc genomen en vervolgens wiet gerookt, waarna ik ben flauwgevallen. De 2 dagen daarna heb ik weinig slaap gehad en voelde ik me zo nu en dan wel wat licht in mijn hoofd. 31 december heb ik nog gedronken en de 1 januari begon ik de dag misselijk en licht in mijn hoofd. Ik dacht dat het de kater zou zijn maar de misselijkheid 's ochtends en het lichte en soms licht verwarde gevoel in mijn hoofd is gebleven en ook heb ik verminderde eetlust door de dag heen, het is inmiddels 6 januari. Hiernaast heb ik 's nachts hele intense dromen en zo nu en dan voel ik mijn hart sterk pompen en zie ik zo nu en dan overdag dingetjes in mijn ooghoek die ik niet goed kan plaatsen. Maandag 5 januari ben ik nadat ik snel opstond en mijn neus ging snuiten bijna wederom flauwgevallen. Ik maak me erg zorgen over de dingen die ik ervaar en misschien door mijn angst/stress worden de symptomen ook wel aangesterkt, maar ik vraag mij af of dit allemaal gelinkt is aan de combinatie van xtc en wiet en of dit dan vanzelf over gaat. De huisarts heeft mijn hartslag en bloeddruk gemeten en daarbij geluisterd naar mijn longen, hier was allemaal niks raars merkbaar. Tenslotte is misschien relevant dat ik op geen moment last heb gehad van hoofdpijn. Mijn vraag is of u mijn symptomen herkent en of ik het hierbij moet laten en dat het vanzelf over gaat, of dat ik medische stappen moet ondernemen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is geen reden tot medische stappen. Dit gaat over, al kan het wat langer duren dan je denkt. Het komt vaak voor en is inderdaad een combinatie van lichamelijke en geestelijke factoren .

Lichamelijk was de flauwte een duidelijk signaal van overbelasting en was de kater inderdaad door de combinatie extra sterk. De alcohol van 31/12 telde ook op.

Vervolgens komen je zorgen er overheen die stress verhogen en de klachten verergeren. Het dromen en de hartkloppingen wijzen op onderhuidse angst. 

Nu je dit weet kun je gewoon rustig aan doen, lekker gezond leven met bewegen en ontpanningsoefeningen doen. En gewoon wachten. 

Als je toch twijfels houdt kun je met ons spreekuur bellen, daar leren we je beter kennen en hebben we nog meer tips.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

08 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG