Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben erg benieuwd of er onderzoek gedaan is naar het onregelmatig gebruik van XTC, Ketamine en Coke zonder het te combineren. Ik ben me bewust van de risico's en gebruik daarom XTC maar maximaal 1x in de 3 maanden. Daarom vraag ik me af of er ook hogere kans op schade is als je in die 3 maanden andere drugs gebruikt zoals ketamine, LSD, coke of speed. Is het bijvoorbeeld zo dat als ik aan het begin van de maand XTC gebruik en een maand later ketamine, dat dit gevaarlijker is of heeft dit geen invloed op elkaar?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over de risico's van alle middelen afzonderlijk van elkaar is op het moment al veel bekend. Wel wordt er natuurlijk nog veel onderzoek gedaan naar schadelijkheid en risico's. 

Afzonderlijk van elkaar zijn er risico's die je over elk middel kunt vinden. Zo heb je bepaalde risico's bij xtc als hersenschade, depressieve klachten en een kans op een watervergiftiging. Bij cocaïne wordt er veel gevergd van hart- en bloedvaten bijvoorbeeld. Zo zijn er risico's en schade dat specifiek gelinkt is aan bepaalde middelen. Van sommige drugs vraag veel van je lichaam en/of geest. Om hiervan bij te komen, luidt het advies om drie maanden pauze te hebben tussen gebruik. Wanneer je in de tussentijd wel drugs zult gebruiken loop je meer risico op de risico's. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Hopelijk is jouw vraag hiermee voldoende beantwoord.

Vriendelijke groet,

Calvin

01 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG