Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik weet dat als je xtc neemt dat daar een aantal maanden tussen moet zitten. Wij willen graag 2 dagen achter elkaar en daarna weer een hele lange tijd niet. Ik heb gelezen dat als je een 2e dag achterelkaar xtc neemt dat het gevaarlijker is en dat je er de 2e dag bijna niks van zult voelen. Maar stel dat ik de eerste dag 2cb doe en de dag daarna xtc of andersom voel je dan de effecten wel nog beter op de 2e dag?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt graag twee dagen achter elkaar xtc gebruiken. Je hebt zelf al wat onderzoek gedaan en tot de conclusie gekomen, dat twee dagen achter elkaar gebruiken niet zo handig is. Dat klopt inderdaad, om een aantal redenen. Als je xtc gebruikt, komt er een grote hoeveelheid 'geluksstofjes' in je hersenen vrij. Deze worden door je lijf ook weer 'opgeruimd'. Het duurt een tijdje voordat het weer op een normaal niveau zit. Ga je kort daarna weer drugs zoals xtc gebruiken, ga je niet tot nauwelijks dat geluksgevoel voelen. Die stofjes zijn er namelijk nog niet. Daarnaast is een xtc trip best wel een belasting voor je lijf. Door twee dagen te gebruiken, krijgt je lichaam weer een klap. Dan is de kans op vervelende klachten zoals een bad trip groter.

Je bent op zoek naar een vervanging om wel twee dagen te gebruiken. Je zit in de spagaat tussen het feit dat je a. de risico's wil beperken van drugsgebruik en b. echt twee dagen achter elkaar wil gebruiken. Nu ben je op zoek naar een manier hoe de risico's laag zijn en je ook kan gebruiken. Maar dat is er gewoonweg niet. Men stelt over 2C-B dat het bij milde dosering een xtc-achtig effect geeft. Maar, het echte xtc gevoel, ga je daar niet mee bereiken. En ook twee dagen verschillende drugs, brengt grotere risico's met zich mee. Wat maakt het dat je zo graag twee dagen wil gebruiken?

Dus even samengevat, je kan twee dagen gebruiken. Maar je hebt een groter risico op een bad trip of andere vervelende klachten. Wil je de risico's van drugsgebruik beperken? Dan zit er niks anders op dan maar één dag te kiezen om te gebruiken.

Met hartelijke groet,

Dion

12 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG